Lewis Hamilton kaže kako njegova momčad može smanjiti zaostatak za Red Bullom, nakon što je došao do druge pozicije na utrci za VN Australije, iza pobjednika Maxa Verstappena.

Sedmerostruki svjetski prvak popeo se s trećeg mjesta na gridu do vodstva u ranoj fazi utrke, nakon što je lijepo prošao Verstappena koji je loše obranio poziciju u zavoju 3.

Taj mu je potez tada donio drugo mjesto, iza vodećeg momčadskog kolege Georgea Russella, koji je potom pao na sedmo mjesto zbog odlaska u boks iza sigurnosnog automobila, a koji se ubrzo pretvorio u prvo od tri zaustavljanja pod crvenom zastavom.

Hamilton i Verstappen mogli su promijeniti gume bez pada u poretku, a Lewis je kontrolirao drugi start iz mjesta, prije nego što ga je Verstappen prošao za vodstvo s DRS-om u 9. zavoju.

I dok je Russell odustao zbog kvara pogonske jedinice, drugo mjesto za Hamiltona označilo je Mercedesov najbolji rezultat sezone. To je za sada dovoljno Hamiltonu da povjeruje da, iako će biti teško, nije nemoguće uloviti dominantni Red Bull ove godine.

Hamilton, koji se žalio da je kokpit W14 bolida previše naprijed u odnosu na prednje kotače, rekao je:

“Još uvijek se osjećam nelagodno u automobilu i nepovezanom s bolidom. Vozim najbolje što mogu i radim koliko god mogu da pokušam stvoriti tu vezu. Ali mislim da je to dug projekt.”

“Ali ipak, s obzirom na to da smo imali slabije performanse, za nas je nevjerojatno biti ovdje gore i boriti se s Aston Martinom u ovoj fazi sezone.”

Hamilton je rekao da Mercedes mora poraditi na pouzdanosti nakon odustajanja Russella, uzimajući u obzir i kvarove “klijentskog” McLarena na otvaranju sezone u Bahreinu:

“Danas stvarno nije bilo sreće za Georgea. S naše strane, moramo obratiti pažnju na našu pouzdanost – općenito je bilo jako dobro. Danas definitivno nisam očekivao da ću biti drugi, tako da sam jako zahvalan na tome.”

Britanac je također pojasnio da definitivno nije blefirao strahujući preko radija da njegove gume neće izdržati do kraja utrke.

Objava Hamilton: Možemo uloviti zaostatak za Red Bullom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic