Iza nas su kvalifikacije za VN Saudijske Arabije koje su nam ponudile nova iznenađenja. Max Verstappen nije uspio proći u Q3 dio kvalifikacija zbog mehaničkog kvara, dok je njegov timski kolega Sergio Perez osvojio pole poziciju.

U taboru Mercedesa osjećaji su pomiješani. Lewis Hamilton se jednostavno nije osjećao ugodno u tom W14 bolidu te se morao pomiriti s osmom pozicijom, ali će zbog kazne Charlesa Leclerca krenuti sa sedme. S druge strane George Russell je još jednom pokazao zašto ga zovu “Mr Saturday” te je ostvario sjajno četvrto mjesto, koje će pak na startu biti treće zbog spomenute kazne Ferrarijevog vozača.

“George je napravio sjajan posao. Tako sjajan rezultat za njega, uspio je dovesti bolid u sasvim drugu poziciju za razliku od mene. Mučio sam se izvući sve iz bolida, to je uglavnom do mene. I da, pri velikim brzinama bolid djeluje nestabilno, zbog mojih postavki”, rekao je Lewis.

Mercedes se vodio svojom standardnom strategijom, dodijelivši različite postavke bolida između svojih vozača, što je i sam Lewis priznao.

“Malo je drugačije, da. Postoji samo jedna stvar koju sam uradio malo drugačije, ali možda će mi to biti od koristi sutra. Nadajmo se”, dodao je Britanac.

Hamilton je također porekao da su lošije kvalifikacije pojačale njegovo nezadovoljstvo, koje je bilo vidljivo nakon otvaranja sezone u Bahreinu.

“Ne, ne baš. Mislim da je bolid tu gdje jest. Mislim, George je napravio sjajan posao, drago mi je što je tu u drugom redu. Bolid očito ima određene performanse, jednostavno se ne osjećam povezano s ovim bolidom. Što god učinio, promijenio, ne ulijeva mi povjerenje. Nekako sam izgubljen s njim”, dodao je sedmerostruki svjetski prvak.

2023 Saudi Arabian Grand Prix, Thursday – Jiri Krenek

Mercedesovo mučenje je očigledno, Hamilton više nije toliko mlad, možda polako i gubi strpljenje. Povodom svega navedenoga, Toto Wolff je rekao kako ga ne bi začudilo ako Lewis odluči svoju sreću potražiti negdje drugdje.

“Nisam fokusiran na to, volim ovu momčad, zahvalan sam svima koji su bili sa mnom na mome putu s ovom ekipom. Ne zamišljam se nigdje drugdje niti kako odustajem, ne osjećam se tako. Pokušavam biti strpljiv i raditi s momčadi kako bismo se doveli u bolju poziciju. To je sve što sada mogu reći, ne odlazim”, dodao je Hamilton.

Britanac je također upitan postoji li određena točka bez povratka, u onom trenutku kada ne može izvući maksimum iz bolida.

“Pa, ne postoji takva stvar koja to ne može, mislim da sam upravu. Trenutno se definitivno osjećam kao da danas nisam mogao izvući više iz tog bolida, ali nastavljam pokušavati”, dodao je Britanac.

Lewis je ovoga vikenda objavio vijest kako više neće surađivati s Angelom Cullen. Bez obzira na sve, Britanac je rekao kako su još uvijek u dobrim odnosima.

“Angie i ja smo u dobrim odnosima. Ona ulazi u drugu fazu svog života. Još uvijek smo jako bliski, dopisujemo se svaki dan, međusobno smo si ogromna podrška. Tako sam zahvalan što je bila sa mnom na ovom putovanju. Jedna je od mojih najbližih prijateljica, što će i nastaviti biti”, zaključio je Lewis.

Lewis je vozač koji se ne predaje, borac, stoga za očekivati je da kakav god W14 bolid bio kroz sezonu, Britanca ćemo zasigurno gledati u raznim borbama na stazi. Preostaje nam samo pričekati trenutak kada će se po drugi puta tekuće sezone ugasiti svjetla.

Objava Hamilton: Mučio sam se izvući sve iz bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić