Najbrži na drugom slobodnom treningu za VN Bahreina je bio Lewis Hamilton u Mercedesu. Drugo vrijeme je postavio njegov momčadski kolega George Russell, a treće Fernando Alonso u Aston Martinu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

U 16 sati po hrvatskom vremenu je krenuo drugi slobodni trening za VN Bahreina koja je ujedno i prva utrka ovogodišnjeg prvenstva Formule 1. Većina vozača je odmah izašla na stazu kako bi iskoristili puno bolje stanje staze nego na prvom treningu koji je vožen preko dana kada je bilo puno toplije.

Nakon prvih brzih krugova najbrže vrijeme je postavio Lewis Hamilton u Mercedesu te je izgledao prilično uvjerljivo. Bio je preko pola sekunde brži od svih ostalih vozača, a jedini koji nije izlazio na stazu u prvim trenutcima je bio aktualni prvak Max Verstappen.

Jedini koji se približio Hamiltonu je bio Fernando Alonso na tri desetinke sekunde zaostatka, a pravo stanje stvari smo vidjeli nakon prvog brzog kruga Verstappena koji je došao do četvrte pozicije s pola sekunde zaostatka.

U zadnjem zavoju je nekolicina vozača imala problema te su išli široko, ali su prošli bez oštećenja. Većina vozača je svoje prve krugove odvozila na mekanim gumama, a oni koji su tijekom FP1 koristili mekane gume su koristili srednje tvrde gume u prvim izlascima na stazu.

George Russell je imao manjih problema te su u boksevima malo promijenili postavke prednjeg ovjesa pa je nakon novog kruga došao do druge pozicije iza Hamiltona koji je postavio vrijeme brže od prošlogodišnjeg svojeg vremena u kvalifikacijama.

Nico Hulkenberg u Haasu je bio samo pola sekunde sporiji od vodećeg Mercedesa, a blizu najbržeg vozača je došao i Alonso na treće mjesto. Blizu je bio i Oscar Piastri u McLarenu, a njegov momčadski kolega Norris je imao problema u prvom dijelu te je bio posljednji, a u drugom dijelu treninga su se vozači prebacili na simulacije utrke te nije bilo poboljšanja najbržih vremena.

Do kraja treninga nije bilo većih problema za vozače te su do kraja treninga svi bili fokusirani na nedjeljnu utrku koja bi, prema trenutnim rezultatima, trebala biti vrlo uzbudljiva. Treći i posljednji slobodni trening u Bahreinu se vozi sutra od 13:30 po hrvatskom vremenu.

Objava Hamilton najbrži na drugom treningu u Bahreinu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen