Nakon osam godina dominacije, Mercedes više nema najbrži bolid. Russell je nedavno izjavio kako bi riješili skoro sve probleme oko bolida da nemaju problema s poskakivanjem, ali još nisu našli rješenje za to. Na Imoli su i u kišnim i u suhim uvjetima izgledali kao momčad sredine poretka. Jedina iznimka je bio drugi slobodni trening na kojem je Russell odvozio najbrže, a Hamilton četvrto vrijeme.

Prvi put nakon nepunih deset godina da Mercedes nije imao bolid u završnoj kvalifikacijskoj rundi, Hamilton i Russell su u sprint utrku krenuli s 13., odnosno 11. pozicije. Mlađi Britanac je svoju poziciju sačuvao za glavnu utrku, a Hamilton je izgubio još jedno mjesto.

„Pa, izgubio sam bodove…dobro, izgubio sam pozicije pa nije bilo spašavanje. Nažalost, to nisam mogao napraviti danas. Bolid se ponaša kao što se ponaša cijele godine, ne tako sjajno. Suočeni smo s tim problemom, ništa nisam mogao napraviti. Sve što sam radio je pokušavao napraviti najbolji posao koji mogu. Neke vikende prođe dobro, a neke ne. Mi se, očito, ne borimo za prvenstvo, borimo se da uđemo u prvih deset trenutno“, poručio je Hamilton.

Ni njemu ni Russellu na ruku nije išlo što su zapeli u ‘vlakiću’ bolida koji mogu koristiti DRS, ali Russell smatra da glavna utrka nudi priliku za bolji rezultat. Uz potencijalnu kišu i kaos koji ju prati, sve je moguće.

„Definitivno izazovno“, rekao je za sprint utrku pa nastavio: „Mislim da smo imali relativno dobru brzinu, ali smo zapeli u DRS vlakiću i jednostavno nismo imali brzine na pravcu da stvarno napadnemo na ulasku u zavoj broj dva pa je to duplo otežalo stvari. Očekujem da će sutra biti više prilika, ali moramo napraviti nešto drugačije u odnosu na naše rivale kako bismo mogli napredovati jer je bilo jasno da danas nije bilo lagano.“

Na pitanje je li naučio išta iz sprinta što bi pomoglo Mercedesu da okrene stvari u svoju korist, odgovorio je sljedeće: „Mislim da je bilo dobro, napravili smo dosta krugova. Ništa što bi napravilo veliku razliku ovaj vikend. Jednostavno moramo napraviti što više sutra. P11 – više prilika sutra da pokušamo napredovati na gridu“, rekao je Russell.

Objava Hamilton: Ništa nisam mogao; Russell: Nešto moramo napraviti drukčije od rivala pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Alojzije Brcic