Lewis Hamilton opovrgnuo je špekulacije koje su se pojavile oko njegovog možebitnog prelaska iz Mercedesa u Ferrari, rekavši da je novi ugovor s momčadi iz Brackleya ”skoro gotov”.

Hamiltonov ugovor sa Srebrnim strijelama istječe krajem ove sezone, a s obzirom na njegove uspjehe sigurno je ”tražena roba u gradu”, pa ne čude izvještaji koji su se pojavili početkom tjedna da je Ferrari ponudio 40 milijuna funti za prelazak Britanca u talijansku momčad.

Međutim, u četvrtak na konferenciji za medije sedmerostruki svjetski prvak rekao je da su to samo špekulacije i napominje kako je zadovoljan napretkom u pregovorima s Mercedesom u vezi novog ugovora.

”Prirodno je, kada pregovarate o ugovoru, uvijek će biti špekulacija. Na kraju krajeva, osim ako ne čujete nešto od mene, onda su to samo nagađanja”, rekao je Britanac.

Hamilton se nada da će pregovori završiti u narednih nekoliko tjedana i zahvalan je što po prvi put u svojoj karijeri ne mora osobno pregovarati s Toto Wolffom.

”Moj tim iza kulisa blisko surađuje s Totom. Skoro smo gotovi s pripremom ugovora. Imam tim koji se fokusira na to, tako da ja mogu obavljati svoj posao. U puno sam boljoj poziciji nego prije, jer prije sam pregovore obavljao sam, što je bilo vrlo stresno. Stoga, to više ne moram raditi”, rekao je Hamilton.

Upitan od strane novinara je li možda brzina bolida razlog što su se pregovori odužili, Hamilton je rekao da su oni i dalje momčad koja osvaja prvenstva i da to nema utjecaja na njegovo stajalište oko Mercedesa.

”Samo smo imali pogrešan bolid. U protekle dvije godine donesene su neke odluke koje nisu bile idealne i radimo na tome. Imamo nove nadogradnje ovaj vikend, ekipa je naporno radila na tome i već smo nakon Bahreina odlučili da ćemo to napraviti.

”Bio sam malo razočaran kada je prošla utrka otkazana jer sam bio uzbuđen zbog isprobavanja nove konfiguracije. I tako, iako ovo nije najbolja staza za vidjeti njihov potencijal, nadamo se da ćemo to iskusiti sljedeći tjedan”, rekao je sedmerostruki svjetski prvak.

Upitan direktno od strane novinara je li Ferrari bio u kontaktu s njim ili nekim iz njegovog tima u vezi ponude, Hamilton je rekao: “Ne.”

Sve to potvrdio je i šef talijanske momčadi Frederic Vasseur koji je rekao da iako svaka momčad na gridu želi Lewisa Hamiltona, oni nisu ti koji su poslali ponudu.

”Sasvim dobro znate da u ovoj fazi sezone svaki tjedan imate drugačiju priču i mi ne šaljemo ponude Lewisu Hamiltonu. Nismo to učinili. Nismo vodili razgovore. Mislim da svaka momčad na gridu želi imati Hamiltona u jednom trenutku, bilo glupo ne reći tako nešto”

”Ako razgovaram s Hamiltonom u posljednjih 20 godina gotovo svaki vikend, ne želim prestati razgovarati s njim jer me vi lovite”, rekao je Vasseur.

I dok nama ostaje za vidjeti kako će se saga oko ovog ugovora završiti, vikend za Veliku nagradu Monaka počinje nam prvim slobodnim treningom koji je na rasporedu u 13:30 sati.

Objava Hamilton o pregovorima s Mercedesom: Skoro smo gotovi s ugovorom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija