Teško je gledati Fernanda Alonsa i ne diviti mu se jer čovjek i u svojim četrdesetim godinama ima istu glad i želju za borbom, kakvu je imao kao mladić. Ipak, kao i mnogi drugi, on je također imao svoje manje sretne trenutke, trenutke kada su se možda i rekle neke stvari koje nije trebalo reći.

Svjetski prvak iz 1996., Damon Hill, osvrnuo se na legendarnog Španjolca te na njegovu epizodu s McLarenom iz perioda od 2015. pa do kraja sezone 2018. Britanac je naglasio kako je Fernando Alonso u tom periodu uvrijedio mnoge te kako je izgubio nekolicinu prijatelja zbog svojih komentara o vlastitoj ekipi.

“Pretjerao je sa svojom igrom u McLarenu, napravio nešto slično i u Ferrariju. Vrijeđao je Hondu, nazivao njihov motor GP2 motorom, izgubio je puno prijatelja, mislim kako je u međuvremenu doživio prosvjetljenje”, izjavio je Hill.

Čuvena izreka “GP2 engine” je došla tijekom utrke za VN Japana 2015., Hondine domaće utrke te je to ostavilo gorak okus za sve.

Nakon svih događanja u McLarenu, Fernando se povukao iz sporta na kraju 2018., napravio pauzu te se vratio u sport 2021. godine potpisavši ugovor s Renaultom, to jest Alpinom. Hill vjeruje kako je Alonso u tom periodu shvatio gdje je griješio te kako se u sport vratio kao bolji čovjek.

“Mali preokret, vratio se u ekipu sa stavom : ‘Slušajte, shvaćam, uvrijedio sam mnoge svojim komentarima, to mi je naštetilo karijeri, imam dva osvojena prvenstva, a trebao sam ih imati četiri ili pet.’

“Bolje se ponaša, a možda se čak promijenio kao čovjek, volim misliti da je ovo drugo, mislim da se promijenio, sazrio te postao ogromna vrijednost sporta”, zaključio je Britanac.

Španjolac je nakon dvije sezone u Alpineu napustio ekipu te se pridružio Aston Martinu, momčadi koja ima odličan početak sezone. Fernando je nakon povratka u sport s Alpineom u dvije sezone osvojio samo jedan podij, treće mjesto u Kataru 2021., dok trenutno s momčadi iz Silverstonea u prvih pet utrka ima čak četiri postolja.

Objava Hill: Alonso je svojim komentarima uvrijedio mnoge pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić