Ekipa Red Bulla trenutno nesumnjivo dominira sportom, a to potvrđuje i utrka u Miamiju u kojoj su vozači Austrijske momčadi ostvarili još jednu dvostruku pobjedu. Christian Horner sigurno ima slatke brige kada mora razmišljati o tome koji će njegov vozač pobijediti na utrci, iako je javna tajna kako Red Bull jasno podržava Maxa Verstappena.

Christian Horner je nakon utrke pohvalio vlastitu momčad za odrađeni posao i iznio mišljenje kako bi Max Verstappen pobijedio Sergia Pereza i sa Meksikančevom strategijom.

“Mislim kada bi on danas bio i na drugoj strategiji, izvedba bi bila vrlo slična. Mislim kako je ostao frustriran nakon kvalifikacija, napravio je grešku, a nije dobio priliku ispraviti ju. Ulazeći u utrku imao je ogromno samopouzdanje, jednostavno je želio učiniti nešto drugačije”, izjavio je Horner.

Puno se pričalo o strategiji, koju je i sam Horner podržao, iako je ona bila teoretski sporija.

“Strategija se očito raspravlja, sve se izračuna preko noći, a mi smo odvagnuli prednosti i mane. Max i njegovi inženjeri su to danas željeli isprobati te mi je drago što sam pristao na to i rekao da ako je to ono što želiš, onda u redu”, dodao je Britanac.

Također, prokomentirao je izvedbe vlastitih vozača, Perezovu izgubljenu utrku od momčadskog kolege koji je krenuo s devete pozicije.

“Ovaj je sport pun uspona i padova. Prije tjedan dana Checo je bio na vrlo visokoj razini, ali ne mislim da će biti previše razočaran. Odnosi 18 bodova iz ove utrke, mislim kako ne postoji netko tko bi danas pobijedio Maxa”, dodao je šef ekipe Red Bulla.

Max je bio zaista brz, ali i Perez je mogao izvući više, stoga je Horner zaključio gdje je Meksikanac izgubio bitku s momčadskim kolegom.

“Držao je tempo prvih deset krugova, ali je bio nervozan zbog prednjeg desnog pneumatika, a kada smo uvidjeli potrošnju kod drugih momčadi, on je imao dobar tempo čuvajući taj prednji desni pneumatik. Nakon toga, počeo je pritiskati te graditi prednost, mislim, vjerojatno s 20/20 retrospektivom, ako ponovno pogledate utrku, mogao je tu više pritisnuti jer su se medium gume pokazale vrlo dobrim što smo mogli vidjeti kod Alonsa”, zaključio je Horner.

Iza nas je pet utrka, na svih pet pobjedu je odnijela ekipa Red Bulla, Max tri i Perez dvije. Sljedeća stanica je Imola, koja nas očekuje za dva tjedna.

Objava Horner: Max bi pobijedio Pereza i na istoj strategiji pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić