Još jedna utrka je iza nas, još jedno blijedo izdanje ekipe McLarena. Momčad iz Wokinga je na utrci u Miamiju bila nevidljiva, završivši na 17. i 19. poziciji.

Ekipa McLarena je zaista neprepoznatljiva, uz neadekvatan bolid koji im ne pruža neku vrstu borbe s drugim momčadima, vozači popularne “Papaye” često su žrtve okolnosti. Lando Norris je na samome startu utrke bio žrtva kasnog kočenja Nycka De Vriesa, čime je Britančeva utrka upropaštena.

“Kasnio je s tim potezom, morao je ranije kočiti. Bila je to duga, frustrirajuća utrka s nedovoljno brzine kako bih se borio s bilo kime te eventualno izvukao bodove. Teško je, ali učinio sam sve što sam mogao. Mi samo trebamo nastaviti raditi ono što radimo jer trenutno imamo bolid koji nije dovoljno brz, samo treba nastaviti naporno raditi”, izjavio je Norris.

Nakon optimističnog vikenda u Bakuu, šef momčadi, Andrea Stella je izjavio kako su s oba bolida imali određene probleme.

“S obzirom na naše početne pozicije, trebao nam je dobar početak, utrka puna događaja te velika degradacija guma kako bismo dospjeli u bodove. Nažalost, ništa od ovoga se nije ostvarilo, stoga smo imali dosadnu utrku na začelju. U prvom zavoju, Lando je udaren odostraga, čime je izgubio pozicije te dobio oštećenje koje mu je uzimalo od dvije do tri desetinke po krugu”, izjavio je Stella.

Također, Britančev momčadski kolega, Oscar Piastri, također je imao blijedu predstavu, na koju je Stella dodao kako je Australac također imao određenih poteškoća.

“Oscar je tijekom cijele utrke imao problem s kočnicama i napravio je nevjerojatan posao, nosio se s time tako što je smanjio posljedice i držao pristojan tempo. Glavni zaključak ovog vikenda je bio nedostatak brzine, nakon Bakua, ovaj vikend je poslužio kao dodir s realnosti i poslom kojeg imamo još za obaviti. Plan se ne mijenja, ispred nas su dobre nadogradnje, držimo glave pognute, regrupiramo se i idemo ponovno u Imolu”, zaključio je šef momčadi McLarena.

McLaren, unatoč lošim izvedbama, uspijeva održati pozitivnu atmosferu unutar tima što je sigurno pozitivna stvar. Mi, kao istinski fanovi ovoga sporta, nadamo se kako će se McLaren ubrzo vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to je naravno borba za ogromnu količinu bodova. Podsjetimo, Lando Norris je prošle sezone ostvario odličnu treću poziciju na utrci u Imoli, a upravo je to naša sljedeća stanica.

Objava Norris o incidentu s De Vriesom: Morao je ranije kočiti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić