Šef Red Bull Formula 1 momčadi, Christian Horner, optužio je da je potraga Mercedesovog Tota Wolffa za Maxom Verstappenom “taktika odvraćanja pažnje”, kako bi prikrio probleme Mercedesa na stazi.

Hornerove je komentare iznio nakon što je Verstappen izjavio da će ostati u Red Bullu i sljedeće sezone.

Verstappen je bio optimistična meta za Wolffa kao zamjena za Lewisa Hamiltona koji ide u Ferrari.

Horner je dodatno bocnuo Wolffa ukazavši na to da je vozačko tržište okrenuto naglavačke odlaskom Hamiltona iz Mercedesa, unatoč tome što je znao sve informacije o motorima i pravilima za 2026.

“Dosta buke se diglo oko toga da on odlazi negdje drugdje i ponekad čovjek pomisli da je to samo taktika odvraćanja pažnje koja je ubačena.”

“Moraš se zapitati koji su motivi iza toga? Vozač koji je stvorio sav ovaj pokret na tržištu imao je sve informacije o motorima i pravilima za 2026. i odlučio je otići te ostavio prazno mjesto u Mercedesu.”

“Zbog toga sada postoji malo špekulacija o tome tko će popuniti to mjesto, ali to neće biti Max Verstappen.”

Christian Horner

Tijekom Velike nagrade Saudijske Arabije, Jos Verstappen je insinuirao da će Verstappen napustiti momčad ako Horner ostane na čelu, što je dovelo do toga da Wolff primijeti da nema momčadi na gridu koji ne bi radila kolutove unatrag da ga ima u svojem bolidu.

Međutim, unatoč Verstappenovoj javnoj predanosti Red Bullu u Austriji u četvrtak, Wolff je sugerirao da njegove šanse za potpisivanje nisu mrtve.

Wolffu su rekli za Verstappenov komentar, na što je on odgovorio:

“Mislim da nije jasno rekao da ostaje.”

Kada je Horner bio upitan da zašto Wolff odbija odustati od nade da potpiše svjetskog prvaka, šef momčadi Red Bull koji ima dugogodišnji hladan odnos s šefom Mercedesa, našalio se da bi možda mogao potpisati njegovog oca umjesto njega:

“Mislio sam da je Max bio prilično odlučan u onome što je rekao na ovoj konferenciji za novinare. Uvijek je bio apsolutno dosljedan u tome s nama.”

“Pa da, zašto Toto…Mislim da je to čisto taktika odvraćanja pažnje. Naravno, ako stvarno želi Verstappena za sljedeću godinu, onda je možda Jos potencijalno dostupan.”

U međuvremenu, govoreći o svom zadovoljstvu što je njegov vozač obećao ostati sljedeće sezone s momčadi, Horner je dodao:

“To samo potvrđuje sve što već znamo. Max je važan dio našeg tima. Sve svoje pobjede i postolja ostvario je u Red Bull Racing bolidima, svoja tri svjetska prvenstva do sada.”

“On je ključni član tima. Uživao je biti dio tima. Ima sjajnu grupu ljudi oko sebe. I, znamo kako izgleda budućnost.”

Objava Horner: Verstappen? Neka Toto pita Josa, možda je on dostupan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic