George Russell u Mercedesu je postavio najbrže vrijeme trećeg, a ujedno i posljednjeg slobodnog treninga sezone, u Abu Dhabiju na stazi Yas Marina. Drugo vrijeme je postavio Lando Norris u McLarenu, a treće njegov momčadski kolega Oscar Piastri.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Posljednji slobodni trening sezone je krenuo u 11:30 po hrvatskom vremenu u sunčanom i toplom Abu Dhabiju. Na samom početku treninga nije bilo puno akcije te su nakon tek par minuta od početka treninga vozači počeli izlaziti na stazu, ali bez pretjerane gužve.

Lewis Hamilton je postavio prvo mjereno vrijeme treninga koje nije bilo previše reprezentativno zbog toplih uvjeta na stazi koji su bili bitno drukčiji nego kakvi se očekuju u kvalifikacijama i utrci.

Većina vozača je izašla na mekanim gumama, a jedino su u prvih 10 minuta na medium gumama izašli vozači Ferrarija. Sainze je privremeno postavio najbrže vrijeme, ali je Perez na soft gumama postavio uvjerljivo brže vrijeme.

U prvih 20 minuta treninga svi su vozači postavili svoja brza vremena osim dva AlphaTaurija koji su odlučili provesti prvi dio u svojim garažama.  Svi preostali vozači osim Ferrarijvih su bili na soft gumama te su svi odradili krugove bez većih problema.

U srednjem dijelu treninga većina vozača je bila fokusirana na odrađivanje dužih stintova kao priprema za samu utrku jer su tijekom jučerašnjih treninga imali problema zbog crvenih zastava te nisu mogli odraditi predviđene programe.

Albon i Sargeant su uspjeli postaviti vrlo dobra vremena na novim setovima soft guma, ali Russell je pokazao još jednom odličnu brzinu te je postavio skoro pola sekunde brže vrijeme od Albona na istoj komponenti guma. Većina preostalih vozača je 15 minuta prije kraja treninga bila u boksevima te su se spremali za posljednje izlaske na stazu i posljednje brze krugove u FP3.

Lando Norris je uspio doći do druge pozicije s velikim proklizavanjem u posljednjem zavoju koji mu je uzeo zasigurno nekoliko desetinki sekunde na vremenu. U posljednjih 10 minuta svi vozači su bili na stazi te su pokušavali poboljšati svoja vremena.

Verstappen je javio svojem inženjeru kako mu bolid ne djeluje dobro te da ima puno problema što je ‘dokazao’ i s puno proklizavanja u brzom krugu i odustajanjem od istog nakon prvog sektora staze. Prvak se potom vratio u bokseve te nismo vidjeli još jedan brzi krug do kraja treninga.

Dva Ferrarija su bila prilično sporija od najbržih vozača Russella, Norrisa i Piastrija koji su postavili vrlo dobra vremena. Osim toga, probleme su imali i vozači Haasa koji nisu mogli složiti dobar brzi krug, iako su bili unutar jedne sekunde od najbržih.

Do kraja treninga su oba vozača Ferrarija i oba vozača Red Bulla pokušali popraviti svoja vremena, ali nisu puno napredovali u poretku te su na vrhu ostali Russell, Norris i Piastri. Posljednje kvalifikacije sezone kreću u 15:00 po hrvatskom vremenu.

Objava Russell najbrži uoči kvalifikacija u Abu Dhabiju! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen