Piše: Hrvoje Erceg iz Melbournea, ekskluzivno za GP1.hr

Stigao nam je šlag na tortu, vrhunac trkaćeg vikenda, nedjelja. Odlazim prema stazi u predivnom Melbourneu. Obožavatelji pristižu sa svih strana u prekrasni Albert Park. Prva akcija na stazi glavna je utrka Formule 3. Vozač Tridenta, Gabriel Bortoleto izvrsno je odvozio i pobijedio nakon što je morao odraditi dva ponovna starta iza perioda sigurnosnog automobila. Utrka je bila prepuna vrhunske akcije, ali i incidenata iza njegovih leđa. Postolje su kompletirali Gregoire Saucy i Gabriele Mini.

Odlazim u šetnju paddockom, gdje samo za vas “hvatam” atmosferu. Opet srećem Jackieja Stewarta, ali i još jednog legendarnog bivšeg škotskog vozača, Davida Coultharda. Fotografiramo se i šaljivom tonu mu govorim: “David, ako bi sjeo u bolid još bi mogao pobijediti neke momke”, na što se glasno nasmijao i rekao “Hvala ti prijatelju, ali sad imam toliku brzinu samo za neke druge stvari.”

Bivši F1 vozač David Coulthard i novinar GP1 portala Hrvoje

Ispred Red Bullovih prostorija fotografirao sam i ikonu Red Bulla Helmuta Marka, a prekrasne djelatnice Mercedesa vrlo rado su se poslikale za naš GP1.

Zatim idem u pit lane uoči glavne utrke Formule 2. Neopisiv je osjećaj vidjeti izbliza bolide F1 i rad vrijednih mehaničara koji na njima rade. F2 vozači polako ulaze u bolide, vježbaju stajanja u boksu, što sve izbliza promatram.

Našim vjernim čitateljima atmosferu prenosimo u bogatoj fotogaleriji. Uživajte!

Objava Hrvoje Erceg iz Melbournea: Zagrijavanje za utrku pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr