Nico Hülkenberg kaže da se novi šef momčadi Haas Ayao Komatsu borio i dao sve od sebe u pokušaju da ga zadrži u svojim redovima i 2025. godine.

Krajem prošlog mjeseca, Hülkenberg je potpisao novi ugovor sa Sauberom kako bi se pridružio švicarskoj momčadi sljedeće godine prije preuzimanja od strane Audija.

To znači da će njegov mandat s Haasom završiti na kraju tekuće sezone, ostavljajući momčad da traži zamjenu, koja vjerojatno neće imati isto iskustvo kao i njemački veteran.

Hülkenberg je odradio punih 10 sezona u F1 otkako je debitirao za Williams 2010., a njegovi rezultati u osvajanju bodova u Saudijskoj Arabiji, Australiji i Kini pomogli su Haasu da dosegne sedmo mjesto u poretku.

Govoreći o svom odlasku, 36-godišnjak je hvalio Komatsua i otkrio koliko je daleko inženjer koji je postao šef momčadi otišao da ga zadrži sljedeće godine:

“Bio je stvarno bačen u dubinu kao novi šef momčadi početkom godine. U veljači je prvi put u životu imao vozački ugovor u rukama. To je također posebno, a postoji nekoliko stvari koje prvo morate znati i vidjeti.”

“Sve do objave bilo je sjajno raditi s njim. O tome sam s njim otvoreno razgovarao prije nekoliko tjedana, da postoji dobra dinamika i da će odluka vjerojatno biti donesena prije nego kasnije.”

“Borio se, dao je sve. Za mene ta odluka nije bila jednostavna. Već sam malo razmislio. Haas je momčad koja je omogućila moj povratak. Ali na kraju dana, bolja sportska perspektiva za mene osobno je jednostavno s Audijem.”

Iako Hülkenberg iduće godine prelazi u suparničku momčad, još uvijek očekuje da će primati nove nadogradnje od Haasa u isto vrijeme kad i njegov momčadski kolega Kevin Magnussen do kraja sezone.

Upitan može li Magnussen sada imati prioritet na novim dijelovima, rekao je:

“Mislim da ne. Mislim da će i dalje biti pošteno i dobro. I ekipi i meni je u interesu završiti sezonu što bolje i uspješnije.”

“Želimo pokušati pobijediti sve ostale momčadi iz sredine poretka, i ne mislim da je to sasvim nerealno s obzirom na to kako stvari izgledaju danas. Nastavit ćemo raditi kao tim u pravom smjeru.”

Međutim, Nico razumije da ga u Haasu neće držati u tijeku s razvojem događaja za sljedeću godinu nakon što se momčad usredotoči na razvoj nasljednika VF-24:

“Da, definitivno, u jednom trenutku, za dva, tri, četiri mjeseca. Sljedeće godine, automobili se zapravo neće radikalno promijeniti. Dakle, više neće biti super tajni za ponijeti. Opušten sam zbog toga.”

Objava Hülkenberg: Komatsu se borio za moj ostanak u momčadi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic