Alpine nastavlja s rošadama vozačke postave. Ovih dana izdano je priopćenje da će rezervni vozač za nadolazeću sezonu biti dvadesetogodišnji Australac Jack Doohan, sin peterostrukog MotoGP prvaka, Micka Doohana. Mladi vozač je na svom Instagram profilu izrazio uzbuđenje što će biti dio momčadi Alpinea, kao i da će već biti prisutan na nadolazećem predsezonskom testiranju u Bahreinu.

Jack se prošle sezone pridružio Alpineovoj akademiji iz Red Bullove juniorske momčadi, a taj potez je okarakterizirao “laganom odlukom”. Doohan mlađi je proteklu godinu proveo u Formuli 2 kao vozač momčadi Virtuosi Racing, za koju je upisao tri pobjede i tri pole positiona, završivši sezonu na solidnom šestom mjestu. Ne treba zaboraviti da bi vjerojatno bio i bolje plasiran da nije imao velikih pehova s pouzdanošću bolida, kao i sudarima za koje u većini slučajeva nije bio kriv.

U Alpineu su očito prepoznali potencijal mladog Australca, uzevši u obzir prilike koje je dobio prošle sezone, kad je vozio prve slobodne treninge u Meksiku i Abu Dhabiju. Doohan je također sudjelovao i u postsezonskom testiranju, održanom također u Abu Dhabiju. Naravno, mladi potencijal će biti na raspolaganju u slučaju nesposobnosti prve Alpineove vozačke postave, Estebana Ocona i Pierrea Gaslyja.

Uz dužnosti koje će imati prema Alpineu kao rezervni vozač, Doohan će i dalje nastaviti brusiti svoje znanje u Formuli 2. Kao najiskusnijem vozaču Virtuosi Racinga, za cilj mu je postavljena ni manje ni više nego titula Formula 2 prvaka, što mu neće biti nimalo lako, pogotovo kad se sjetimo da mu je konkurencija odlični mladi Francuz Théo Pourchaire.

Objava Jack Doohan postao novi član Alpinea za 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki