Williams je objavio da je Jost Capito odstupio s mjesta šefa momčadi nakon dvije godine rada na toj poziciji. Isto vrijedi i za tehničkog direktora François-Xavier Demaisona, koji je također napustio svoje mjesto.

Iz momčadi je najavljeno imenovanje novog voditelja momčadi i tehničkog direktora u dogledno vrijeme.

“Bila je velika privilegija voditi Williams Racing posljednje dvije sezone i postaviti temelje za preokret ove sjajne momčadi. Radujem se što ću gledati momčad dok nastavlja svojim putem prema budućem uspjehu”, rekao je Capito.

Matthew Savage, predsjednik Dorilton Capitala, zahvalio je Capitu na njegovim naporima u Williamsu dok je tim krenuo u veliki proces transformacije kako bi započeo putovanje oživljavanja Williams Racinga.

Otkako je Capito preuzeo tu ulogu, Williams se donekle oporavio i lakše počeo osvajati bodove.

“Zahvalni smo što je Jost odgodio svoje planirano umirovljenje kako bi prihvatio ovaj izazov i sada će prenijeti uzde za sljedeći dio ovog procesa”, rekao je Savage.

“Također želimo zahvaliti François-Xavieru na njegovom doprinosu i želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Jost, kao bivši šef Volkswagen Motorsporta, preuzeo je Williams krajem 2020. godine nakon preuzimanja momčadi od strane Dorilton Capitala od obitelji Williams.

Capito je uživao u vrhuncu svog uspjeha u reli utrkama dok je nadzirao VW-ovu momčad koja je dominirala Svjetskim prvenstvom.

Izvor: VW Media Center

Jost je bio kratko i u McLarenu, ali je otišao nakon samo nekoliko mjeseci zbog preustroja uprave dolaskom Zaka Browna i odlaskom dugogodišnjeg šefa Rona Dennisa. Zatim se vratio s Williamsom kako bi preuzeo dužnost od Simona Robertsa, koji je bio vršitelj dužnosti šefa momčadi nakon što je Claire Williams otišla u rujnu 2020.

Capito je sada uz Mattiju Binotta drugi šef momčadi Formule 1 koji je nedavno napustio svoju dužnost.

Objava Jost Capito i FX napuštaju Williams pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic