Najavljen nastup 30 posada iz četiri zemlje, zanimnljiv ogled nekadašnjih prvaka Jurjevića i Filipeca u identičnim automobilima.

ČAZMA – Ovogodišnja automobilistička sezona otvorena je u Čazmi, a ovog vikenda, 10. i 11. prosinca, na znanim dionicama Čazme i njenog okruženja, u organizaciji Autokluba Delta Zagreb i suorganizaciju, ujedno i glavno pokroviteljstvo Grada Čazma, održava se „3. Delta winter rally show Čazma 2022.“, međunarodna automobilistička manifestacija u kategoriji auto show priredbi. Specifičnost manifestacije je vožnja uglavnom makadamskim dionicama u okruženju Čazme, a veliki dio dvodnevnog programa odvija se u srcu ovog grada. Prijavljeno je 30 posada iz četiri zemlje, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije, a među suvozačima je i jedan Finac.

Zanimljiva je lista prijava koju predvodi izvrsni mađarski tandem Antal Kovacs i Gergely Istovics u Ford Fiesti Rally2, kojima su zasigurno najveći rivali pobjednička posada iz veljače, višestruki slovenski prvak i jedan od veterana rally sporta na ovim prostorima Darko Peljhan sa suvozačem Matejom Čarom u Mitsubishi Lanceru Evo IX. U toj jakoj ino konkurenciji nimalo ne zaostaju niti tri, slijedom dobivenih brojeva rangirane hrvatske posade, Daniel Vojvodić-Lana Sutlović u Mitsubishi Lanceru Evo IX, legenda automobilizma Niko Pulić, još u dvoumljenju izbora suvozača za upravljačem nekog od modela Škoda automobila, te, vjeruje se, nakon zdravstvenih problema na Santa Domenici, oporavljeni veteran Nenad Lonačarić s vjernom suvozačicom Tajanom Vojvodić Pinky (Subaru Impreza Sti). Za upravljač će i iskusni suvozač Zoran Raštegorac, ovog puta s najtrofejnijim hrvatskim suvozačem Tonijem Klincom u Mitsubishi Lanceru Evo IX, a suvozač mladoj nadi hrvatskog automobilizma, do sada trofejnom kartingašu Janu Pokosu u Mitsubishi Lanceru Evo IX bit će Finac Kristian Sohlberg.

S velikim zanimanjem očekuje se i ogled nekadašnjih hrvatskih prvaka Davora Jurjevića u tandemu s neizbježnim Draženom Mohorom, te Antuna Filipeca sa suvozačem Tomislavom Tomaškovićem u identičnim automobilima Suzuki Baleno 4×4. U toj skupini identičnih automobila, čak šest, je i Slaven Šekuljica koji je najavio svoj nastup na predstojećem kultnom WRC Rallyu Monte Carlo 2023. u drugoj polovici siječnja. U Čazmi vozi sa Damirom Petrovićem. Prije deset mjeseci Peljhan je pobijedio ispred Vojvodića i Lončarića. Tko će se popeti na pobjedničko postolje pretposljednje manifestacije automoilističke sezone ove godine u Hrvatskoj vidjet će se u nedjeljno poslijepodne.

Dionice brzinaca upoznavaju se već u petak, subotnje prijepodne administrativne su obveze u Školskoj sportskoj dvorani ali i mogućnost probe na Shakedown dionici Sveti Vid-Vučani, duljine 2,92 km. Ceremonijalni start je u središtu Čazme (Ulica kralja Tomislava) od 16 sati, nakon kojeg se nastavlja dva puta vožnja asfaltnim brzincem gradskim ulicama, sa startom od 17 i 19 sati. U nedjelju, od 9 sati kreću četiri brzinca makadamskim dionicama Donji Miklouš-Šimljanik (11,79 km), u oba smjera, po dva puta. Četiri su klase, u konkurenciji za posebne nagrade je osam suvozačica i tek dva juniora, a priznanja najboljima su oko 16 sati. Vozi se ukupno 129,26 km, od čega 52,54 km otpada na šest brzinskih ispita.

Autor: Miroslav Krpan

Objava Delta Winter Rally Show: U Čazmi drugi put ove godine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr