Novi hibridni crossover Kia Niro

Kia Niro predstavljen hrvatskim novinarima

Kia otvara novo poglavlje u ponudi hibridnih crossovera. Niro, dizajniran u Koreji i Americi u Kijinim centrima za dizajn, ujedinjuje praktičnost i primamljivi izgled koji mami poglede i uzdahe. Izgledom nalik na veće modele Sportage i Sorento, Niro se ipak razlikuje u detaljima koji ga čine još privlačnijim. Interijer je posebno uređen i odiše prostranošću i čistim linijama. Mekani materijali ugodni na dodir uklopljeni sa središnjom konzolom zakrenutom prema vozaču.

Ekološki hibridni motor, ponos Kijinih inženjera, ima najekonomičniju potrošnju u crossover segmentu. Emisija CO2 iznosi samo 88g/km, a potrošnja kombinirane vožnje iznosi 3,8 l/100km. Kijin 1,6 litreni benzinski motor od 105 KS u sinergiji s 32 kW snažnim električnim motorom ukupno pružaju 141 KS. Snaga se prenosi preko odličnog 6-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Napredna baterija je do sada najlakša i najučinkovitija koju je Kia koristila s 50% većom količinom energije i 13% boljom učinkovitošću od konkurencije.

Praktičan, skladno oblikovan, štedljiv i prostran, Niro je crossover za sve namjene, a najviše za ponos i ugodu u vožnji vlasnika.

Danas je počela prodaja u Hrvatskoj s početnom cijenom od 20.000 kuna. Kao i svaka Kia i Niro dolazi na tržište sa 7-godišnjim jamstvom.

Novi ekološki junak iz Kije. Niro!