Dok Leclerc smatra da njegov SF-23 nema performanse za pole position na Velikoj nagradi Bahreina, njegov momčadski kolega Carlos Sainz kaže da bolid nema balans kao na testiranjima proteklog tjedna.

Na drugom treningu koji se vozio u 16 sati po hrvatskom vremenu, koji najbolje replicira kvalifikacijske uvjete koji će dočekati vozače, Leclerc je bio četvrti, dok je njegov momčadski kolega Carlos Sainz završio na 14. mjestu. Leclerc je zaostajao 0,46 sekundi za vodećim Fernandom Alonsom iz Aston Martina, te 0,291 sekunde za Maxom Verstappenom, prije nego što se prešlo na simulaciju utrke.

Iako Leclerc očekuje da će tempo momčadi iz Silverstonea biti nešto lošiji za kvalifikacije u subotu, Monegažanin i dalje procjenjuje da Ferrari nema brzinu za pole position.

Vozač Ferrarija je rekao: “Mislim da nemamo performanse za pole position. Još je rano. Mislim da je Aston, možda, bio malo brži nego što će biti sutra. Ne znamo, to je samo ono što ja mislim.”

Leclerc smatra da njegova momčad ima još dosta posla u pogledu podešavanja bolida SF-23, kako bi popravili performanse i dodali još malo tempa u utrci, ali dodaje da ipak imaju skučen prostor za poboljšanja. Međutim, unatoč kritikama, priznao je da se bolid ponašao bolje nego na predsezonskim testiranjima prošlog tjedna kada je imao problema s podupravljanjem.

“Recimo da je osjećaj bolji nego na testiranjima. Na mom dijelu testiranja, vrlo je nekonzistentno kako smo upravljali bolidom jer smo testirali puno stvari, tako da nisam mogao provesti puno vremena s bolidom prema mom ukusu. Danas sam to imao”, objasnio je Leclerc.

Sainz i Leclerc (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

Sainz, s druge strane, se osjećao potpuno drugačije od svog momčadskog kolege, rekavši da se osjećao manje stabilno u bolidu jer se više mučio s balansom nego što je mogao voziti.  Tek kad se riješio problem s balansom, mislio je da se može sastaviti kvalitetan kvalifikacijski krug.

“Jednostavno, bolid ne reagira točno onako kako očekujem ili kako je bilo na testiranjima. Mučim se malo više s balansom. Malo je više nestabilan u usporedbi s onime što je bilo. Ali dobro ga pregledavamo. Očekujemo da ćemo ga sastaviti za sutra”, rekao je Španjolac.

Upitan od strane novinara da objasni svoju dramatičnu piruetu na Zavoju 10, koja se dogodila odmah nakon promjene specifikacije krila Sainz je izjavio:

“Samo smo testirali neke stvari na bolidu, privodili smo kraju neke stvari koje smo htjeli isprobati u FP1. Koristili smo srednju komponentu guma, kojih smo se htjeli riješiti na prvom treningu kako bismo u noćnoj sesiji mogli koristiti mekšu komponentu guma. Nije završilo prema planu, ali nije ništa učinjeno s namjerom. To je bio test koji je pošao po zlu i vratili smo se za FP2. Izgubio sam malo vremena na stazi i izgubio sam malo slobode i vjerojatno platio cijenu u FP2. Kako god, bolid ne pruža osjećaj isto kao na testiranju.”

Prve kvalifikacije ove sezone očekuju nas 4. ožujka u 16 sati po hrvatskom vremenu, gdje ćemo imati prilike vidjeti jesu li u momčadi iz Maranella našli rješenja za probleme koji su ih zahvatili i hoće li biti u stanju poremetiti planove Aston Martinu i Red Bullu.

Objava Leclerc: Ferrari nema performanse za pole position pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija