U ovoj sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1 rijetko su se događali dani u kojima momčad Red Bulla nije izgledala moćno i superiorno u odnosu na konkurenciju. Međutim, petak na Velikoj nagradi Singapura bio je jedan od tih dana…

Red Bull Racing stigao je na 15. utrku sezone s 14 pobjeda iz isto toliko nastupa. Naravno da se nije očekivalo ništa drugo, nego nastavak takve dominacije i na stazi Marina Bay. U nekoj ludoj teoriji, u Singapuru bi Red Bull mogao proslaviti novi naslov konstruktorskog prvaka, ali sudeći po viđenom u petak, proslava će još pričekati.

Ipak, prvog dana stvari nisu izgledale tako dobro za vodeću momčad prvenstva. Ferrari je na slobodnim treninzima imao najbolje rezultate, dok je Max Verstappen bio treći na prvom slobodnom treningu, a onda tek osmi na drugom. Imao je i vrlo veliki zaostatak za najbržim, preko sedam desetinki sekunde. Naravno da su se svi zapitali što se to događa s Red Bullom.

“Ferrariji su vrlo brzi, ali ja mislim da smo mi puno lošiji nego što smo očekivali. Jednostavno se jako mučimo s balansom bolida. Pokušali smo popriličan broj stvari na drugom slobodnom treningu. Neke su funkcionirale, neke nisu. Nikako nismo uspijevali posložiti sve na bolidu, tako da imamo dosta toga za dokučiti preko noći”, komentirao je u petak navečer Verstappen.

Na pitanje može li ipak biti u igri za pole position, rekao je: “Ja ću se pokušati poboljšati, naravno, ali imamo prilično veliki zaostatak.”

Sergio Perez, Red Bull Racing (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Sergio Perez je na drugom treningu bio sedmi, četiri stotinke brži od momčadskog kolege. Prošlogodišnji pobjednik VN Singapura dosta se žalio na ponašanje svog bolida, a nakon treninga potvrdio je da sa svojim inženjerima i mehaničarima treba prionuti traženju uzroka takvih problema.

“Mislim da se događaju neke zanimljive stvari koje moramo shvatiti preko noći. Čini se da se prilično mučimo sa stražnjim dijelom bolida, posebno je bilo tako na drugom treningu. Puno je stvari koje moramo proučiti, a nadam se da ćemo doći do najboljeg mogućeg set-upa jer znamo da su kvalifikacije ovdje vrlo, vrlo važne.”

“Očekivali smo da će Ferrari biti vrlo snažan ovdje. Mi smo sad predaleko. Nadam se da ćemo u subotu smanjiti taj zaostatak, ali očekujem izazov. Glavna je stvar pobrinuti se da popravimo balans, iako smo u ovom trenutku daleko od toga”, izjavio je Perez.

Što su u Red Bullu uspjeli, ili nisu uspjeli napraviti, otkrit će nam subotnja akcija na stazi Marina Bay. Po hrvatskom vremenu treći trening je u 11:30, a kvalifikacije počinju u 15 sati.

Objava Verstappen: Puno smo lošiji nego što smo očekivali pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak