Prije godinu dana Charles Leclerc je slavio pobjedu na Velikoj nagradi Australije. Logično, ne očekuje ponavljanje tog uspjeha, s obzirom na vrlo loš ulazak Ferrarija i novo prvenstvo.

Start prošle sezone bio je odličan za Ferrari i Charlesa Leclerca. Prvo pobjeda na otvaranju sezone u Bahreinu, onda pobjeda na trećoj utrci prvenstva u Australiji i monegaški je vozač u tom trenutku uvjerljivo vodio u ukupnom poretku vozača. Međutim, u nastavku sezone Ferrari je samo padao, a Red Bull rastao pa na uvjerljiv način stigao do dvostruke krune.

Leclerc se sada vratio u Melbourne, na mjesto sreće, no očekivanja su mu realna. Nakon lošeg ulaska u sezonu, svjestan je da bi ponavljanje prošlogodišnje pobjede bilo pravo čudo.

“Da, dobre uspomene, ali gledajući ovu godinu, ne dolazimo na ovu utrku u istoj situaciji u kakvoj smo bili prošle godine”, kaže Charles. “Mislim da je jasno da naši nastupi nisu onako dobri kao prošle godine, ali marljivo radimo kako bismo se pokušali vratiti u vrh.”

“Sasvim smo motivirani za povratak na vrh i znamo na čemu trebamo raditi. Ne mislim da će dogoditi nekakvo čudo ovoga vikenda, ali nakon toga imamo trotjednu stanku i pokušat ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način kako bismo što je brže moguće pripremili određene nadogradnje za naš bolid.”

Ferrariju zasad definitivno bolje ide u kvalifikacijama nego u utrkama. Leclercu je nedostajala desetinka i pol do pole positiona na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, no naravno, tamo je imao i kaznu od deset mjesta na startu zbog promjene komponenata pogonske jedinice. Priželjkuje borbu za pole position i na stazi Albert Park.

“Mislim da smo u kvalifikacijama bili prilično dobri na početku sezone. Moramo se fokusirati na utrke jer tada naš bolid ekstremno oscilira. Kad su svi uvjeti kako treba, čini se da možemo izvući performanse iz našeg paketa, ali kad se uvjeti mijenjaju i kad je naš bolid teži, onda se mogu vidjeti određena ograničenja. Tada se mučimo i zato se pokušavamo koncentrirati na to.”

“Vjerujem da ćemo opet biti prilično blizu u kvalifikacijama, nadam se tome, ali mislim da će slika u utrkama biti prilično slična onima s prošlih Velikih nagrada”, rekao je Leclerc.

Nakon prva dva trkaća vikenda, monegaški vozač na kontu ima samo šest bodova. Naravno, glavni razlog tome je odustajanje u Bahreinu, dok je u Saudijskoj Arabiji na koncu bio sedmi. Definitivno, u Australiji će težiti prvom ulasku u Top 5 ove sezone, a usput vrebati priliku za uspon na postolje.

Objava Leclerc: Ne očekujem čudo ovog vikenda pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak