Kroz zadnja dva trkaća vikenda u Svjetskom prvenstvu Formule 1, Max Verstappen osvojio je čak 39 bodova više od svog momčadskog kolege Sergija Pereza. Zbog toga, Christian Horner smatra da se pritisak borbe za titulu smanjuje za meksičkog vozača…

Početak sezone bio je jako dobar za Sergija Pereza, a s obzirom na totalnu dominaciju Red Bullovog bolida, mnogi su priželjkivali pravu borbu za naslov prvaka između dvojice momčadskih kolega.

Nakon prve četiri utrke sezone, omjer u pobjedama bio je 2-2. Porasle su tada ambicije Sergija Pereza i njegovih navijača, ali i svih onih neutralnih gledatelja koji samo žele gledati uzbudljivu sezonu. Međutim, Max Verstappen sada ima tri pobjede u nizu, a Checo je imao velikih problema u Monaku i Barceloni.

U Kneževini se razbio u Q1, startao otraga i ostao bez bodova. Na VN Španjolske opet nije ušao u završnu rundu kvalifikacija, startao je 11., ali se u utrci ipak oporavio do pristojnog četvrtog mjesta. U pogledu te unutarmomčadske borbe, šef Red Bull Racinga Christian Horner kaže da bi Checu sada trebalo biti lakše bez velikog pritiska borbe za naslov prvaka.

“Gledajući razliku između dva vozača, koja je sada prilično značajna, na neki način to će skinuti teret s njegovih leđa i mislim da će mu to dopustiti da se sada opusti, da ne stvara pritisak samome sebi te da pronađe onu formu koju je imao u prethodnim utrkama.”

“Znamo za što je Checo sposoban. Vidjeli smo to na utrkama u Azerbajdžanu i Saudijskoj Arabiji ove godine. Siguran sam da će ponovno pronaći takvu formu u bližoj budućnosti.”

Perez je imao dobru završnicu utrke u Barceloni i malo mu je nedostajalo do plasmana na postolje. To bi mu trebalo dati određeni poticaj pred nastup u Montrealu idućeg tjedna.

“Imao je težak Monako, tešku subotu u Barceloni pa jaču nedjelju, koja će mu dati puno samopouzdanja za izlazak iz krize. Naša simulacija govorila je da u čistoj utrci može do pete pozicije. Došao je još jedno mjesto više. Očekivali smo možda da će Ferrari imati bolji tempo u utrci nego što je imao.”

“Na kraju je došao samo par sekundi od postolja, hvatao je Georgea. Bio je to dobar oporavak i posebno dobra druga polovica utrke za Checa.”

Naravno da vodstvo Red Bulla želi Pereza ponovno vidjeti na vrhuncu njegove forme, ali Meksikančevi kiksovi na zadnje dvije utrke vjerojatno su donijeli određeno olakšanje i Horneru i ekipi jer čini se da je sada “mir u kući” zagarantiran. Max je naprijed i ima veliku prednost, tako da ne bi trebalo doći do nekih dodatnih turbulencija unutar momčadi, kakvih bi sigurno bilo da se nastavila “mrtva utrka” dvojice vozača.

Objava Horner: Perez se sada može opustiti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak