Charles Leclerc pozdravio je napokon solidno odrađeni vikend na Velikoj nagradi Belgije za njega i Ferrari, nakon što je nedjeljnu utrku završio na trećem mjestu.

Iako je zadovoljan rezultatom, Charles zna da momčad mora još podosta poraditi na područjima na kojima moraju napredovati.

Leclerc se u petak kvalificirao kao drugi najbrži, ali je naslijedio prvu startnu poziciju nakon što je vodeći u prvenstvu Max Verstappen dobio kaznu od 5 mjesta na startu.

Ali, vozač Ferrarija je ubrzo izgubio vodstvo na Kemmel ravnici odmah u prvom krugu od drugog Red Bulla, onog od Sergia Pereza.

Ubrzo je i Verstappen prošao naprijed, a Leclercu je ostala izravna borba između njega i Lewisa Hamiltona za posljednje mjesto na postolju.

“Dobar je osjećaj vratiti se na pobjedničko postolje, posebno na posljednjoj utrci prije ljetne stanke. Bio je ovo općenito pozitivan vikend u smislu tempa, od FP1 do utrke.”

“Bilo mi je jako važno završiti ovako visoko, što smo i učinili. Nije to bila laka utrka. Kiša je padala u drugom dijelu, što nije olakšalo stvari. Ali sve u svemu, imali smo savršenu organizaciju utrke.”

Leclerca su također pitali o raspoloženju unutar momčadi nakon njegovog podija, pošto su početak sezone obilježili prilično izmiješani rezultati:

“Nismo zadovoljni prvim dijelom sezone. Vjerujem da nam je ova zadnja utrka izmamila malo više osmijeha na lice.”

“Ali nažalost, budući da Carlos nije završio utrku, neće cijela momčad biti sretna, što je sasvim normalno. Ali gledajući tempo, mislim da je ovo bio pozitivan vikend.”

“Bili smo jaki. I Carlos je bio jak u svim uvjetima. Bili smo prilično opušteni s bolidom. Imamo još puno posla. Znamo gdje trebamo poboljšati bolid, i tu ćemo pokušati napraviti korak naprijed za sljedeći dio sezone.”

Objava Leclerc: Pozitivan vikend u smislu brzine bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic