Nizozemac Max Verstappen osvojio je Veliku Nagradu Belgije i time slavio na osmoj uzastopnoj utrci. Iza sebe je za čak 22 sekunde ostavio momčadskog kolegu Sergija Pereza, koji nije mogao parirati aktualnom prvaku, iako je vodio sve do 17. kruga utrke.

TIJEK UTRKE

Charles Leclerc dobro je startao s pole positiona. Međutim, nije mnogo mogao učiniti u obrani protiv Sergija Pereza na Kemmel ravnici u uvodnom krugu. Meksikanac je bez previše truda tako preuzeo vodstvo utrke, a Monegažanin nije vodio ni puni krug. Istovremeno, Sainz je blokirao kotačima i ‘zalijepio’ Piastrija u zid u prvom zavoju. Šteta je bila evidentna, Piastri je već do kraja kruga bio zadnji.

Ubrzo je Piastri odustao iz utrke, a Sainz je nastavio s vožnjom, ali i njegov Ferrari je oštećen u prvom krugu. Odličan je start imao Alonso, koji je zaradio tri pozicije na startu. Dobar je početak imao i Verstappen, koji se u prvom krugu probio do četvrtog mjesta.

Verstappen je u 14. krugu imao veliku dilemu. Red Bull mu je najavio kišu kroz deset minuta i pitali su može li sačuvati gume kako bi se sa soft guma prebacio direktno na kišne gume. Aktualnog prvaka je zbunilo to pitanje, odgovorio je samo da ne vidi kišu na stazi, a krajem kruga odlazi u boks. Na stazu se vratio kao drugoplasirani, ali brzo je otopio Perezovu prednost od dvije sekunde i ‘zalijepio’ mu se na retrovizore.

U 17. krugu dogodilo se ono što je već postalo neizbježno. Verstappen je uhvatio odličnu zavjetrinu i uz pomoć DRS bez ikakvih poteškoća prestigao Pereza i time prvi put poveo u ovoj utrci.

Kiša je počela padati u 18. krugu. Spa-Francorchamps najduža je staza u kalendaru (7 km) i kiša ne pada uvijek nad cijelom stazom. Sainz je prvi prijavio padaline u trećem sektoru, a Ferrari mu je poručio da će kiša padati na nekim mjestima još nekoliko minuta prije nego što će postati intenzivnija.

S prvim kapljicama kiše vidio se i značajan gubitak gripa. Vozači su morali obuzdati neukrotive bolide po vrućoj i sve mokrijoj stazi. Tome najbolje može svjedočiti Verstappen, Međutim, kiša nije postepeno bila jača, kao što se očekivalo.

Dapače, u 28. krugu sunce se pojavilo nad stazom. Uvjeti su ponovno bili idealni za vožnju, a u boks je otišao Lewis Hamilton. Britanac se na stazu vratio na peto mjesto, ali je u jednom krugu smanjio zaostatak za Alonsom od tri sekunde.

Veliku je uslugu Alonso učinio Charlsesu Leclercu, koji je otišao u boks u 29. krugu. Monegažanin se na stazu vratio neposredno ispred Alonsa i Hamiltona. Britanac je zatim bez problema prestigao Alonsa na Kemmel ravnici, ali izgubio je DRS priključak za Leclercom, čemu se nadao kada je išao na undercut.

U 30. krugu je Perez obavio promjenu guma. Prešao je na soft gume, kao i Leclerc te Hamilton. U boks ga je pratio Alonso, koji se na stazu vratio kao peti, ali u retrovizoru je mogao vidjeti Georgea Russella. Idući je krug svoje drugo zaustavljanje u boksu obavio i Verstappen. Nizozemac se na stazu vratio na soft gumama i s 8,5 sekundi prednosti u odnosu na Pereza.

Verstappen je bio protagonist u krugovima koji su slijedili. Uvjerljivo je vodio, a u dva kruga nakon izlaska iz boksa povećao je prednost nad Perezom s 8,5 na čak 13 sekundi. Taj potez nije oduševio pit-wall Red Bulla. Najprije je direktor utrke Gianpiero Lambiese poručio Verstappenu da je u izlaznom krugu potrošio gume više nego što je bilo potrebno i apelirao je Nizozemca na bolje čuvanje guma.

Međutim, Verstappena to, čini se, nije previše zanimalo. Lambiese mu se ponovno javio putem radija, ovog puta s nešto manje strpljenja. Rekao je Verstappenu da više koristi glavu, a on je predložio vježbanje zaustavljanja u boksu. Taj je prijedlog Red Bull brzo odbio.

Objava Verstappen uvjerljivo slavio ispred Pereza u Belgiji i uzeo osmu uzastopnu pobjedu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić