Ferrarijev Charles Leclerc vjeruje da će se Red Bull vratiti u punoj snazi ​​na Velikoj nagradi Španjolske sljedećeg tjedna nakon relativno teže serije utrka za austrijsko-englesku momčad.

Slabost Red Bulla na rubnicima i neravninama bila je vidljiva tijekom protekle četiri utrke u Miamiju, Imoli, Monaku i Kanadi. RB20 bolid je naslijedio neke nedostatke od svojih prethodnika koje momčad tek treba riješiti.

Prošle utrke pružile su tako priliku Red Bullovim suparnicima da ih sustignu. Lando Norris je ostvario prvu pobjedu u Miamiju, dok je Leclerc odnio emotivnu domaću pobjedu u Monacu.

Ali, pored tradicionalnih staza s velikim utjecajem downforcea poput Barcelone, Red Bull Ringa i Silverstonea, Leclerc vjeruje da će Red Bull ponovno raditi na sve cilindre na stazama gdje RB20 može u potpunosti “ispružiti svoje noge”:

“Snaga Red Bulla bit će vidljivija na stazi kao što je Barcelona. Ali, pričekajmo i vidimo. Iza Red Bulla mislim da ćemo svi biti prilično blizu.”

George Russell, koji se kvalificirao na pole u Montrealu i zauzeo svoj prvi ovosezonski podij u poboljšanom Mercedesu, rekao je da činjenica da je Max Verstappen ipak uspio pobijediti u Imoli i Kanadi unatoč problemima, sugerira da će Red Bull biti još veća sila u europskoj dionici utrka:

“Nije tajna da su se malo mučili sa svojim bolidom ove posljednje tri utrke. Ipak, pobijedili su dvije od posljednje tri utrke.”

“Tako da očekujem da će vjerojatno napraviti mali korak kada se vratimo na europske utrke na konvencionalnijim stazama.”

“Moramo vidjeti kakav će biti njihov učinak u Barceloni, ali ovo povećanje tempa koje smo vidjeli ovog vikenda, nije bilo iznenađenje za nas jer su nam sve brojke u tvornici govorile da idemo pronaći veliki dio performansi s ovim nadogradnjama.”

“Dakle, Barcelona će biti zanimljiva svima, ali uvjeren sam da možemo biti u borbi.”

Objava Leclerc: U Barceloni će Red Bull opet biti moćan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic