Sergio Perez prošlog je tjedna stavio svoj potpis na novi, dvogodišnji ugovor s Red Bullom koji će ga vezati s aktualnim konstruktorskim prvakom do kraja 2026. godine. Meksikanac je tako ostvario svoj cilj i ostao u ekipi u kojoj ima priliku boriti se za pobjede i postolja.

Međutim, u Kanadi je prošlogodišnji viceprvak svijeta imao vikend za zaborav. Drugu utrku u nizu ispao je u prvoj kvalifikacijskoj rundi, a u utrci se nije popeo kroz poredak. A sve je kulminiralo u 53. krugu kada se izvrtio na stazi i znatno oštetio stražnje krilo, koje je bilo smrskano.

Perez se nekako vratio u boks, što je bila pogreška, jer je zbog tog poteza dobio kaznu sudaca od tri mjesta za VN Španjolske. Nakon dobrog ulaska u sezonu, Perez je sad tek na petom mjestu u prvenstvu vozača s 87 bodova zaostatka za Maxom Verstappenom.

“Vozio sam s puno štete od početka utrke kada sam oštetio prednje krilo. Pretpostavljam da me Pierre (Gasly) nije vidio u tom trenutku, samo je krenuo prema unutarnjem dijelu staze, a ja sam bio tamo,” osvrnuo se Perez nakon VN Meksika.

“Nažalost, zbog toga sam vozio prvi stint s oštećenim bolidom. Onda smo zamijenili krilo i onda smo dobili nešto momentuma, a kasnije sam imao kontakt s Danielom (Ricciardom) u istom zavoju, zbog čega sam ponovno izgubio prednji kraj.

Perez, koji je ove sezone osvojio dva druga i dva treća mjesta, vjeruje kako će podići formu u narednim utrkama.

“Zatim sam napravio pogrešku u šestom zavoju, završio sam na mokrom dijelu staze, a jednom kada to napravite onda je priča za vas završena. Nažalost, to se meni dogodilo. Vrlo težak vikend, ali ispred nas je duga sezona. Vratit ćemo se u našu raniju formu.”

“Da, izgubio sam momentum u sezoni, ali sam vrlo optimističan. Radit ću naporno kako bih se vratio u formu.”

Objava Perez: Sezona je duga, vratit ću se u formu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić