Uzbudljive vijesti vezane uz trenutno najboljeg hrvatskog motociklista, Martina Vugrineca. Iduće godine gledat ćemo ga u Junior GP Svjetskom prvenstvu!

Nakon nekoliko sezona natjecanja u prvenstvima Njemačke i Španjolske, bivši natjecatelj prestižnog Red Bull Rookies Cupa ponovno radi veliki iskorak u svojoj motociklističkoj karijeri. Martin Vugrinec, poznat pod nadimkom Spidermartin, iduće godine ulazi u Junior GP Svjetsko prvenstvo.

“Jako sam sretan što mogu objaviti svoj plan za natjecateljsku sezonu 2023. Nastupat ću za Fifty Motorsport u Finetwork FIM JuniorGP prvenstvu na Moto2 Kalexu pogonjenom Triumph agregatom. Moto2 je već dugo moja velika želja, a sada se ta želja konačno ostvarila. Jedva čekam da započnemo i vjerujem kako ćemo napraviti velike stvari zajedno”, poručio je Vugrinec putem društvenih mreža.

Junior GP također je natjecanje pod okriljem Dorne, baš kao i najviši rang u svjetskom motociklizmu – MotoGP. Momčadi iz Svjetskog MotoGP prvenstva itekako prate što se događa u tom Junior GP-u, bivšem FIM CEV prvenstvu, a neki od vozača koji su “isplivali” iz tog bazena su Fabio Quartararo, Alex Marquez i Izan Guevara.

U nedavno završenoj sezoni Vugrinec se natjecao u Prvenstvu Španjolske. Završni vikend na stazi Jerez pamtit će po osvajanju trećeg mjesta u prvoj i petog mjesta u drugoj utrci. Iako tijekom sezone nije završio sve utrke, najvećim dijelom zbog tehničkih kvarova na motoru, u konačnom plasmanu zauzeo je izvrsno šesto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Najbolji rezultati sezone su mu druga mjesta osvojena u Valenciji i Navarri.

Intervju s Martinom možete pogledati u emisiji Rotor, u srijedu 21. prosinca na kanalu GP1.

Objava Martin Vugrinec u Junior GP Svjetskom prvenstvu 2023! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak