Iako smo kalendarski još uvijek u 2022. godini, Aston Martin je postao prva momčad koja je objavila kada će predstaviti svoj bolid za iduću sezonu Formule 1.

Za F1 momčadi odmora nema. Prošlo je tek nekoliko tjedana od završnice sezone u Abu Dhabiju, a fokus je u potpunosti usmjeren na pripreme za Svjetsko prvenstvo 2023. Ono što će se s nestrpljenjem iščekivati u narednim tjednima su prezentacije novih bolida, a sada je poznat i datum jedne od njih.

Aston Martin će u iduću sezonu krenuti s bolidom AMR23, a isti će javnosti biti predstavljen u ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Prezentacija će se održati u Aston Martinovoj bazi u Silverstoneu. Na tom modernom postrojenju i dalje se radi, a procjenjuje se da će vlasnik Lawrence Stroll u to sjedište momčadi ukupno uložiti oko 200 milijuna funti.

Poznato je da su ambicije bivšeg Racing Pointa velike, no na njihovu žalost, 2022. nije im bila pretjerano uspješna. Osvojili su sedmo mjesto u poretku konstruktora, drugi put zaredom. Nisu uspjeli iskoristiti nova pravila za skok u gornji dio poretka, kao ni jako puno novih stručnjaka koje su doveli iz drugih momčadi.

Nedavno završenu sezonu najviše će se pamtiti po oproštaju Sebastiana Vettela, a vidjet ćemo kako će Aston Martin izgledati u 2023. s novim bivšim prvakom svijeta – Fernadnom Alonsom, koji će biti novi momčadski kolega Lancea Strolla.

Objava Poznat prvi datum predstavljanja bolida za 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak