U tijeku je drugi sprint trkaći vikend za redom. Nakon onoga u Kini na redu je ovaj u gradu Horatia Cainea, za VN Miamija.

Pobjednik je, kao i u Kini, bio Max Verstappen u Red Bullu. Drugi je bio Charles Leclerc u Ferrariju, a treći je bio drugi Red Bullovac, Sergio Perez. Razlog za slavlje je imao i Daniel Ricciardo koji je u svom RB-u završio četvrti.

Ostatak poretka uskoro…

Sve je bilo spremno za drugi sprint sezone i s nestrpljenjem smo čekali start.

Uoči samog starta smo doznali kako je Ocon dobio “Oconovsku” kaznu od 10 sekundi zbog incidenta s Leclercom na putu do startnog grida sprinta

Start je bio incidentan. Norris je svoj sprint završio u prvom zavoju nakon kontakta s dva Aston Martina. Alonso je prvo završio u sendviču između Hamiltona s unutarnje strane zavoja i Strolla s vanjske strane, a najviše je izgubio Norris kojeg je nakon kontakta spomenute trojice udario Stroll. Osim Norrisa štetu je imao i Alonso koji je završio s puknutom gumom. Sigurnosni automobil je izašao na stazu kako bi se očistile krhotine. Poredak je nakon starta bio Verstappen, Leclerc, Ricciardo, Perez, Sainz, Piastri, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton, Tsunoda. Situaciju je iskoristio Ocon kako bi odradio kaznu od deset sekundi. Prema uputama vodstva utrke svi su vozači morali proći kroz boks pod sigurnosnim automobilom.

Sigurnosni automobil je bio na stazi do kraja trećeg kruga. Ovaj put su svi prošli prvim zavojem bez incidenta i svi su zadržali svoje pozicije tijekom četvrtog kruga. Do kraja istog kruga Verstappen je stvorio nešto više od sekunde prednosti i Leclerc nije mogao koristiti DRS. Iza Leclerca je Perez uspio prestići Ricciarda za treće mjesto, a vrlo brzo je Ricciardu pod zadnjim krilom bio Sainz, no kako je Ricciardo imao DRS od Pereza bilo mu je teže prestići Australca. Meksikanac je koristio Sainzov recept iz Singapura kako bi se zaštitio od Španjolca.

U devetom krugu Ricciardo je pao nešto više iza Pereza te nije imao DRS, što je Sainzu dalo priliku za napad na Daniela. Početkom desetog kruga pokušao je prvi napad, neuspješno. Isti je rezultat i u ostatku kruga, Ricciardo se odlično branio.

Poredak deset krugova prije kraja je bio Verstappen, Leclerc, Perez, Ricciardo, Sainz, Piastri, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton, Tsunoda.

Iza vodećih su veliku borbu za završni bod vodili Magnussen i Hamilton. Malo prljavo, što su suci i kaznili s deset sekundi kazne, ali ni to nije zaustavljalo Magnussena da se brani svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Za to isto vrijeme, ispred njih, Sainz i dalje nije uspijevao prestići Ricciarda, a ni Piastri nije bio predaleko.

U 14. krugu Magnussen još jednom pretjeruje. Hamilton ga je uspio prestići na kraju prve DRS zone, no Kevin prekasno koči te izgurava i sebe i Hamiltona van staze, zbog čega je Lewis izgubio poziciju od Tsunode. Kasnije tijekom kruga Magnussen je obojicu propustio ispred, te smo gledali novu borbu za završni bod ali ovaj put između Tsunode i Hamiltona. Unatoč propuštanju, Magnussen je dobio drugu kaznu od deset sekundi.

Sainz je uporno pritiskao Ricciarda, ali RB je bio uistinu brz na pravcu. Zadnji pokušaj je imao u zadnjem krugu, ali opet nije uspio i završio je utrku iza Ricciarda. U zadnjem krugu je Hamilton uspio prestići Tsunodu za osmo mjesto i završni bod. Među prvom trojicom nije bilo nikakve drame i Verstappen je šetnjom došao do nove sprint pobjede ispred Leclerca i Pereza.

Za Hamiltona, ipak nije osvojio bodove jer je dobio vremensku kaznu zbog prebrze vožnje kroz boks. A Magnussen je zaradio i treću kaznu, ovaj put od pet sekundi.

Objava Max Verstappen pobjednik sprinta u Miamiju! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Tomislav Radić