Prvak IndyCar serije iz 2021. godine, Alex Palou, iduće će sezone biti i rezervni vozač McLarena, dok je Red Bull Racing istu ulogu namijenio Zaneu Maloneyju.

Španjolac Alex Palou nastavit će s natjecanjem u IndyCar prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je i osvojio naslov prvaka 2021., a ove godine zauzeo peto mjesto u ukupnom poretku. No, neće mu to biti jedina zadaća u idućoj sezoni, već će biti i rezervni momčad McLarena u Formuli 1, na onim utrkama koje se ne poklapaju s trkaćim vikendima IndyCara.

Ranije ove godine 25-godišnji vozač nastupio je za McLaren na prvom slobodnom treningu Velike nagrade SAD-a, a odrađivao je i testiranja s prošlogodišnjim bolidom MCL35M na stazama Catalunya i Red Bull Ring.

“Uzbuđen sam jer ću biti jedan od rezervnih vozača McLarenovog tima u 2023. Bio sam za volanom bolida MCL35M i MCL36. To je bilo odlično iskustvo i jedva čekam priliku u bolidu za sljedeću godinu. Veselim se nastavku mog vozačkog razvoja i cijenim povjerenje koje mi je McLaren ukazao ovom novom ulogom za iduću godinu”, rekao je Palau.

Juniorski program Red Bull Racinga također ima novog člana. Zane Maloney ima tek 19 godina, a dolazi s Barbadosa. 2019. godine osvojio je prvenstvo britanske Formule 4, a ove se godine natjecao u Formuli 3 za momčad Trident. Početak sezone nije mu bio uspješan, ali kasnije je uspio ostvariti tri pobjede i osvojiti drugo mjesto u ukupnom poretku, sa samo pet bodova zaostatka za prvakom Victorom Martinsom.

Na kraju sezone vozio je za Trident i u Formuli 2 te odradio postsezonsko testiranje. Nakon toga objavljeno je kako se priključuje Red Bull Racingu te će biti jedan od rezervnih vozača F1 momčadi u 2023.

“Oduševljen sam jer mogu objaviti da ću biti dio Red Bull Racing Junior Teama i rezervni vozač F1 momčadi u 2023. Zahvalan sam na ovoj prilici i podršci te se veselim početku nove sezone”, izjavio je Maloney.

Objava McLaren i Red Bull imenovali nove rezervne vozače za 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak