Sklopljen je novi ugovor koji nizozemskoj stazi jamči domaćinstvo utrka Formule 1 još barem tri godine…

Prijašnji ugovor potpisan je 2021. godine, kad se Velika nagrada Nizozemske vratila u kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 prvi put nakon 1985. Bio je to trogodišnji ugovor kojim je Zandvoort dobio F1 utrke u sezonama 2021., 2022. i 2023.

Suradnja je sada produžena za još dvije godine i novim ugovorom potvrđeno je održavanje Velike nagrade Nizozemske u Zandvoortu minimalno do 2025. godine.

Prethodne dvije utrke obilježio je dvostruki pobjednik pred domaćom publikom – Max Verstappen. Tribine su njemu u čast bile obojane u narančasto, a vozač Red Bull Racinga znao je razveseliti svoje fanove. Utrka u Nizozemskoj vrlo je popularna, o čemu svjedoči i podatak da su za sljedeće izdanje već sada rasprodane sve ulaznice. Nizozemci će iduće sezone imati dvojicu vozača na gridu jer se momčadi AlphaTauri pridružio Nyck de Vries.

“Velika nagrada Nizozemske brzo je učvrstila svoje mjesto u kalendaru kao jedna od fanovima najdražih utrka, budući da donosi izvanrednu energiju svake godine. Rasprodani trkaći vikendi u prethodne dvije godine podigli su ljestvicu u pogledu organizacije, zabave i održivosti, a zbog toga smo oduševljeni što produžujemo našu suradnju s njima. Velika je potražnja za organizacijom F1 utrka, tako da je ovo pohvala cijelom timu koji je zacementirao Zandvoort u kalendaru do 2025. Jedva čekamo vratiti se tamo idućeg ljeta”, poručio je predsjednik Formule 1 Stefano Domenicali.

Objava Zandvoort ostaje postaja u F1 kalendaru minimalno do 2025. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak