McLaren će po glamuroznoj stazi na Velikoj Nagradi Monaka voziti u posebnim bojama u čast 60. obljetnici postojanja ovog konstruktora.

‘Papaya’ narančasta boja dominira stražnjim dijelom bolida, sredina bolida je u bijeloj boji, a prednje krilo je crno. Tri boje kako bi obilježili ime posebne liverije nazvane ‘trostruka kruna’. McLaren se odlučio za takvo ime i dizajn kako bi podsjetio na najveće uspjehe ekipe, koja je osvojila ‘krune’ motosporta – utrku F1 u Monaku, Indy 500 na Indianapolisu i 24 sata Le Mansa.

“Postigli smo krunu motosporta. Ponosno slavimo bogatu povijest McLarena s posebnom liverijom na VN Monaka. U duhu 60. obljetnice odajemo počast i ostavštvini Brucea McLarena. Ova jedinstvena liverija u čast je našim pobjedama s kojima smo osvojili trostruku krunu motosporta.”

Zak Brown, izvršni direktor McLarena

Stražnji je kraj narančaste boje kako bi obilježio prvu pobjedu McLarena na Indy 500. Bilo je to 1974, a Johnny Rutherford je slavio. McLaren je bijeli dio bolida nazvao ‘ledeno bijelom’, a podsjeća na pobjedu Alaina Prosta na VN Monaka 1984. u legendarnom MP4/2 bolidu koji je bio crveno-bijeli.

Crno prednje krilo podsjeća na pobjedu JJ Lehta, Yannicka Dalmasa i Masanorija Sekiyje na 24 sata Le Mansa 1995. godine u McLaren F1 GTR automobilu.

Objava McLaren iznenadio: U Monako dolaze s posebnim bojama pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić