Mercedes je u srijedu na Silverstoneu predstavio novi W15, posljednji bolid ‘srebrnih strijela’ koji će biti u rukama sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Britanac će nakon sezone napustiti Mercedes i momčadskog kolegu Georgea, a njegova zamjena još se ne zna. Mercedes je predstavio bolid na kratkoj konfiguraciji staze u Silverstoneu u događaju koji je opisan kao demonstracijski dan od 15 kilometara vožnje.

Tako će novi W15 prve ‘poštene’ kilometre napraviti dan uoči početka predsezonskog testiranja u Bahrainu koje traje od 21. do 23. veljače u Bahreinu. U Mercedesu se nadaju puno boljoj godini i borbi za pobjede i titule nakon razočaravajuće dvije godine u novoj eri tehničkih regulaciji.

Novi W15 kombinacija je prošlogodišnjih izgleda Mercedesa. Naime, prednje krilo je srebrno, dok su bočni dijelovi bolida u crnoj. Mercedes je tako stvorio zanimljivu, tamniju kombinaciju. Dodajmo kako je manji bolida obojan u crvenu.

Mercedes je prošle godine osvojio osam postolja (šest Hamilton, dva Russell), a Hamilton je završio treći u prvenstvu vozača iza Red Bullovog dvojca.

Spomenimo kako je novi W15 prvi bolid koji je u cijelosti razvijen pod vodstvo Jamesa Allisona i kako su u Brackleyju napravili dramatične promjene u nadi da se vrate na vrh.

Šef Toto Wolff najavio je očekivanja za novu sezonu.

“U ovom sportu ne postoje čuda, ali naše su ambicije velike. Krenuli smo novim putem, odlično napredujemo. Imali smo nekoliko prioriteta na novom bolidu, uskoro ćemo vidjeti jesmo li napredovali kao što smo se nadali,” komentirao je Wolff.

“Posljednje dvije godine su nam bile potrebne kako bi se ponovno posložili i pokrenuli u nekim područjima. Takav pristup nikad nije lagan, ali smo napredovali i veselimo se idućem koraku. Put neće biti lagan, ali kada se poskliznemo, ponovno ćemo ustati i nastaviti prema gore.”

Objava Mercedes predstavio novi W15! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić