Tehnički direktor Mercedesa Mike Elliott kaže da njegova momčad zna što treba napraviti kako bi se u idućoj sezoni vratila u borbu za sam vrh.

Nakon osam uzastopnih sezona u kojima je osvajala konstruktorski naslov, momčad Mercedes u sezonu s novim tehničkim pravilnikom ušla je s problematičnim W13 bolidom. Bolid nije mogao pratiti tempo Ferrarija i Red Bulla, no zbog pouzdanosti bolida, momčad je bilježila stabilan napredak.

George Russell je svoju sjajnu formu u rekordnoj sezoni ukrasio s čak sedam postolja, dok je Lewis Hamilton ostvario šest postolja. Njihova je forma, međutim, varirala od staze do staze, a u finale sezone momčad ulazi bez ostvarene pobjede.

Upitan o najnovijim informacijama o razvoju Mercedesovog bolida za sezonu 2023. i koliko performansi Mercedes mora nadoknaditi kako bi sustigao suparnike, tehnički direktor momčadi Mike Elliott prokomentirao je formu Mercedesa u ovoj sezoni te rekao da njegova momčad zna što treba ispraviti.

„Jasno je da je u ovom trenutku naš fokus na bolidu za iduću godinu.“

„Mislim da je tijekom ove sezone svakako bilo utrka u kojima smo bili vrlo blizu vodećim pozicijama. Zapravo, naš ovosezonski učinak u utrkama bio je prilično pristojan na brojnim utrkama.
S druge strane, bilo je i takvih utrka gdje smo bili daleko, daleko od vodećih.“

„Pokušavali smo razumjeti gdje smo ove godine zakazali i mislim da smo sada to spoznali. Stoga, znamo što moramo ispraviti za iduću sezonu“, izjavio je Elliott.

Elliott je izrazio i nadu da, usprkos njihovim trenutnom deficitu u odnosu na Red Bull i Ferrari, svojim marljivim radom mogu smanjiti razlike za vodećima te takvim pristupom od sada, pa kroz 2023. godinu, preokrenuti stanje.

„Želite znati koliko performansi trebamo pronaći u odnosu na druge? Jasno da vam neću dati broj za to, jer bih time odao mnogo, no to je unutar granica onoga što zaista možemo ostvariti.“

„Mislim da moramo marljivo raditi; naporno raditi preko zime. Nadamo se da ćemo se moći vratiti u poziciju u kojoj se borimo na vrhu poretka“, dodaje Mike Elliott.

Mercedes je četiri utrke prije kraja ove sezone na trećem mjestu poretka konstruktora, a čini se da će tamo i ostati.

Njemačka je momčad do sada prikupila 387 bodova. Za drugoplasiranim Ferrarijem kaskaju 67 bodova, dok je ispred četvrtoplasiranog Alpinea ostvario veliku prednost od 244 boda.

Objava Mercedesov Mike Elliott: Znamo što za iduću sezonu moramo ispraviti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Dobrecovic