Nestabilno vrijeme dočekalo je MotoGP vtimove u Indiji ali se staza osušila pa su treninzi krenuli na suhoj podlozi. Najbolje je krenuo Bezzecchi koji je do kvalifikacija potvrdio najbolju formu i osvojio Pole position ispred Martina, Bagnaie i Marinija. Nakon njih su startna mjesta osvojile tvorničke Honde Mira i Marqueza.

Kiša nije padala uoči starta Sprint utrke ali je staza bila većim dijelom suha s obzirom da je nekoliko puta odgađan start pokušavajući se uskladiti s vremenskim uvjetima. Poveo je Martin ispred Bagnaia a Bezzecchija je na trećem mjestu udario timski kolega Marini. Marini je pao a Bezzecchi se vratio na posljednje mjesto. Bradl, Espargaro i Fernandez su također pali u prvom krugu.

Već nakon tri kruga Martin je imao prednost od gotovo 1,5 sekundi pred Bagnaiom koji se branio od Marqueza, Mira i Bindera. Iza njih je bio zaboravljeni Quartararo, zatim Miller. Zarco i Vinales. Krug kasnije je Mir padom napustio grupu. Pet krugova prije kraja Martinova prednost je dodatno rasla pa smo praktično već tada imali pobjednika dok se Bagnaia također uspio odvojiti od Marqueza na nešto preko sekunde. Bezzecchi se za to vrijeme polako vraćao i držao sedmo mjesto te nizao najbrže krugove. Četiri kruga prije kraja stigao je do šestog mjesta prešavši Millera, nakon toga u zadnjem krugu i Quartarara no više nije bilo vremena ugroziti Marqueza i Bindera koji su se borili za treće mjesto. Martin je tako pobijedio u Sprint utrci ispred Bagnaie dok je Marquez uspio obraniti mjesto na podiju.