Prvi dan u Jerezu počeo je vrlo jako, na prvom treningu je A. Marquez bio najbrži sa 1.36.5 da bi mu do kraja dana to bilo dovoljno tek za deseto vrijeme. Prvi je bio Bagnaia koji je srušio rekord staze a vrlo blizu su mu bili Vinales i M. Marquez. Na kvalifikacijama se i to promijenilo, staza je bila mokra a Pole position osvojio je prvi put na Ducatiju M. Marquez ispred Bezzecchija i Martina dok su iz drugog reda startali Binder, DiGiannantonio i A. Marquez. Bagnaia startao sa sedmog mjesta a Vinales jedanaestog.

SPRINT RACE:

U Sprint utrku najbolje je krenuo Martin ispred Bindera i oba Marqueza. Prtatili su Bagnaia, Bezzecchi, Bastianini, Acosta… Espargaro i Miller su pali već u drugom odnosno trećem krugu. Na vrhu se Martin nije uspijevao odvojiti previše, pogotovo nakon što je M. Marquez prošao Bindera koji ga je usporavao. U pokušaju vraćanja došlo je do kontakta i širenja putanja pa je obojicu prošao A. Marquez. Agresivno je krenuo i Bagnaia no u zavoju ga je Binder stisnuo u sendvič sa Bezzom i udario laktom nakon čega je Bagnaia pao. Martin je iskoristio gužvu i odmaknuo na preko pola sekunde a prednost se u slijedećim krugovima popela na preko sekunde. Pratila su ga braća Marquez dok su ostali na čelu sa Binderom kasnili dodatnih 0.6 sekundi.

Šest krugova prije kraja s najbržim krugom od niskih .37, M. Marquez na odvozio nabrži krug i napao Martina. prošlao je vrlo lagano i počeo odmicati. Pratio ih je A. Marquez te grupa u kojoj su bili Binder, Bastianini i Accosta a iza njih su ostali Bezzecchi i Vinales. Krug kasnije na istom mjestu i na isti način jedan za drugim pali su A. Marquez, Binder i Bastianini a pola kruga kasnije pada M. Marquez, za njim i Vinales. M. Marquez se vratio na deveto mjesto.

U zadnja tri kruga tako se ušlo poretkom Martin, Acosta, Quartaro, Pedrosa, Zarco, Morbidelli… Martin je imao mogućnost smanjiti tempo i bez panike završiti utrku na prvom mjestu, slično je bilo i sa Acostom na drugom mjestu, dok su se Quartararo i Pedrosa borili za treće. Tada su pali još Bradl, Marini i Zarco. Martin i Acosta su potvrdili svoje pozicije a a Pedrosa je u zadnjim zavojima odustao od napada na Quartarara.