Treći put ove sezone Norris je osvojio drugo mjesto, no nema sumnje kako je ovo bila najdramatičnija borba za postolje do sada…

Utrku za Veliku nagradu Singapura na stazi Marina Bay, Lando Norris je započeo s četvrte startne pozicije. Na toj je poziciji proveo prvi dio utrke do ulazaka u boks, kad je Charles Leclerc bio prisiljen na nešto duže zaustavljanje u boksu, što je McLarenov vozač iskoristio za uspon na stepenicu više.

Carlos Sainz je vodio u Ferrariju, George Russell pratio u Mercedesu, a Norris tražio neku svoju priliku s Lewisom Hamiltonom iza svojih leđa. U periodu virtualnog sigurnosnog automobila zbog Oconovog odustajanja, Mercedes je oba vozača pozvao u boks na drugu promjenu guma. Iako su izgubili poziciju na stazi, Russell i Hamilton na novom su mediumu bili značajno brži od vozača ispred i imali su šansu pobijediti u utrci.

Međutim, u završnim krugovima Sainz i Norris prikazali su zajedničku obranu. Bivši momčadski kolege udružili su snage tako što je Sainz puštao Norrisa blizu da bi mogao koristiti DRS, a Norris je onda služio kao zid između Mercedesovih vozača i vodećeg Španjolca. Obrambeni je sustav izdržao do zadnjeg kruga, a onda je Russell napravio pogrešku i završio u zaštitnoj ogradi, a Hamilton više nije imao priliku napasti. Norris je sa svojim velikim prijateljem mogao proslaviti 1-2.

“Bila je to teška utrka, ali Carlos je bio vrlo darežljiv pokušavajući mi pomoći time što sam imao DRS. Pomogao je mojoj utrci da bi pomogao svojoj. Bilo je teško, znali smo da će biti teško čim je Mercedes otišao u boks, no imamo postolje. Druga pozicija je tu, zadržali smo ih iza. Napravili smo sve što smo trebali i više od toga, tako da sam super sretan”, komentirao je nakon utrke Lando.

Russell je završio u ogradi nakon što je prednjim desnim kotačem zahvatio zid na prilazu zavoju broj 10. Norris je rekao da suosjeća sa sunarodnjakom jer je i sam napravio takvu pogrešku.

“Pogodio sam zid u istom krugu, u zadnjem krugu taj isti zid. Napravio sam isto, tako da mislim da me on pratio, ali je završio puno gore. Žao mi ga je jer borio se kroz ovu tešku utrku. Vjerojatno je bio jedan od najbržih danas tamo… Bio je najbrži danas. Meni je to pomoglo za zadnjih nekoliko zavoja, mogao sam biti malo opušteniji.”

“Osvojili smo dobre bodove za momčad jer i Oscar je bio tu. Carlos, Charles, Lewis i George, svi smo pritiskali jedni druge cijelim putem. Bilo je stresno, ali se isplatilo”, rekao je Norris.

Drugim mjestom Norrisa i sedmim mjestom Piastrija, McLaren je još malo učvrstio petu poziciju u poretku konstruktora. Lando je pak došao na samo 12 bodova iza nesretnog Russella u prvenstvu vozača. Iduća postaja u kalendaru je Suzuka već ovoga vikenda.

Objava Norris: Carlos je bio vrlo darežljiv, pomogao je meni da bi pomogao i sebi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak