Budućnost Landa Norrisa u McLarenu naizgled je sigurna. Britanac ima ugovor s konstruktorom iz Wokinga do kraja 2025. i jasno je kako je McLaren posvećen u razvoju bolida kako bi se talentirani Norris jednog dana mogao boriti za titulu prvaka.

Ipak, Formula 1 nepredvidljiv je sport, a bilo je i većih iznenađenja u sportu. Tako nije nezamislivo ni da Norris u budućnosti napusti McLaren u potrazi za konkurentnijim bolidom. Britanski konstruktor uzeo je samo jednu pobjedu u zadnjih deset godina (Ricciardo, VN Italije 2021.) i daleko je od slavnih dana kada se borio za vozačke i konstruktorske titule.

Red Bullovi čelnici nisu prikrivali oduševljenje Landom Norrisom. Dapače, Helmut Marko ranije je otkrio kako ga je htio dovesti uoči 2021., a u njemu vide najboljeg mladog vozača uz Maxa. Sergio Perez ima ugovor i za 2024. godinu, ali njegova budućnost u Red Bullu je upitna iza toga.

A vatru je dodatno zapalio sam Norris.

“Definitivno bih u budućnosti volio biti Maxov momčadski kolega,” priznao je Norris.

“S veseljem mogu reći kako je Max vjerojatno jedan od najboljih vozača u povijesti F1. Nikad se nisam utrkivao protiv njega do Formule 1, uvijek sam bio kategoriju ispod.”

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Norris i Verstappen dobri su prijatelji i često se druže izvan staze.

“Već sam ga u kartingu poznavao prilično dobro. Prvi sam ga put upoznao negdje 2012. ili 2013. godine. Tako da već dugo svjedočim svemu što radi i mislim da bi on izvukao maksimum iz svakog bolida. Možda bi imao drugačije rezultate, ali vozio bi na sličnoj razini.”

“Zato mislim da bi bilo odlično raditi s nekime poput njega. Volio bih vidjeti kako bih vozio pored njega. Bio bih otvoren za tu opciju,” rekao je Norris.

Objava Norris: Definitivno bih htio u budućnosti biti Verstappenov kolega pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić