Daniel Ricciardo teško će se oporaviti za Veliku Nagradu Singapura (15.09. – 17.09.), a upitan je i njegov nastup na sljedećoj utrci u Japanu (22.09 – 24.-09.) nakon što je slomio ruku tijekom slobodnog treninga na VN Nizozemske.

Podsjetimo, Ricciardo je završio u zaštitnoj ogradi kako bi izbjegao bolid Oscara Piastrija, koji se prije njega zaletio u ogradu. Ricciardova ruka ostala je na volanu i izašao je iz bolida s bolnom grimasom na licu. Već se isto popodne saznalo kako je slomio ruku, a Novozelanđanin Liam Lawson zamijenio ga je ostatak vikenda.

Lawson je ostao u bolidu AlphaTaurija i na VN Italije u Monzi, a čini se kako bi mogao i duže ostati u bolidu Formule 1. Naime, Ricciardo je na Instagramu podijelio novosti oko oporavka. Objavio je fotografiju na kojoj se vide šavovi na njegovoj šaci, a uz sliku je napisao da je stanje relativno isto.

To znači da će se Australac teško oporaviti za nadolazeću utrku u Singapuru, a upitan je i njegov nastup tjedan dana kasnije u Japanu. To je priznao i šef Red Bulla, Christian Horner.

“Mislim da nema šanse da bude spreman za Singapur. Optimistično je očekivati njegov povratak za Japan, ali njegov oporavak dobro napreduje. Vratio je mobilnost u šaku i trenutno je na rehabilitaciji,” rekao je Horner.

“Vidjeli smo da se neki motociklisti prerano vrate od sličnih ozljeda, i to zna uzrokovati još veću štetu. Tako da želimo biti sigurni da je sto posto spreman prije nego što se vrati u bolid,” dodao je.”

Već je potvrđeno kako će Lawson mijenjati Ricciarda dok se osmerostruki osvajač F1 utrka ne oporavi.

Objava Ricciardo skoro otpisan za Singapur, upitan i za VN Japana pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić