Toliko dobrih stvari, ali i toliko razočarenja… Komentirao je McLarenov adut Lando Norris nakon što je završio na trećem mjestu na Velikoj nagradi Velike Britanije koja se u nedjelju vozila na Silverstoneu. Norris je na svojem dlanu imao drugu pobjedu u karijeri (i u ovoj sezoni), ali je izgubio slavlje i 25 bodova u prvenstvu vozača u dinamičnoj utrci u kojoj su vremenski uvjeti bili izuzetno promjenjivi.

Podsjetimo, Norris je krenuo u utrku s trećeg mjesta nakon što su “srebrne strijele” zauzele prvi startni red. Russell i Hamilton suvereno su držali vodstvo u prvih desetak krugova utrke, ali kako su se vremenski uvjeti na stazi mijenjali iz suhog u mokro, tako je Norris izgledao kao sve veći favorit za pobjedu.

Najprije je projurio pored trećeplasiranog Landa Norrisa, nakon čega je sustigao i prestigao oba Mercedesa. Njegov momčadski kolega Oscar Piastri pratio je njegov tempo i probio se do drugog mjesta.

Međutim, drugi je val kiše donio nevolje za ekipu iz Wokinga. Verstappen je prvi pritisnuo okidač i prešao na gume intermediate gume, dok je Norris, kao i vozači Mercedesa, krug kasnije otišao na kišne gume. Najviše je izgubio Piastri koji se još jedan krug vozio po mokroj stazi na gumama za suho, zbog čega je izgubio više od 20 sekundi.

Norris je unatoč kasnijem odlasku u boks zadržao vodstvo i čuvao ga sve do novog zapleta. Staza se osušila, a McLaren je ponovno bio spor na okidaču. Hamilton je krug ranije otišao po mekane gume, na kojima je letio po Silverstoneu i time prestigao sunarodnjaka za 104. pobjedu u karijeri. Norris se vratio na drugo mjesto, ali njegove mekane gume nisu mogle zadržati Verstappena koji je pronašao brzinu u tvrdim gumama.

“Prije svega, čestitke Lewisu, bila je to presudna odluka na kraju utrke. On je jednostavno obavio bolji posao, skidam kapu njemu i Mercedesu,” rekao je Norris na početku intervjua nakon utrke.

“Utrka je bila teška, ali sam uživao u njoj. Bila je zabavna, uživao sam u borbi s tim dečkima. Promjenjivi uvjeti uvijek sa sobom donose teške odluke i puno rizika. Bilo je toliko dobrih stvari, ali i jednako toliko razočarenja.”

“Mislim da kao ekipa nismo napravili dovoljno dobar posao, ali i dalje je predivno biti na postolju na Silverstoneu.”

Norris je drugu godinu u nizu došao blizu pobjede na domaćoj utrci. Posebno će žaliti za propuštenom prilikom ove sezone.

“Ne znam koliko sam spreman za pobjedu ovdje. Ja ne donosim prave odluke,” komentirao je pa nastavio.

“Istovremeno krivim i sebe za neke današnje odluke. Mrzim to, mrzim što sam završio na ovoj poziciji i što imam opravdanja jer nisam napravio dovoljno dobar posao.”

“Unatoč tome sam i dalje sretan i uživat ću. Toliko je toga pozitivno s ove utrke, posebno jer je bila na Silverstoneu. Ovo je mjesto za koje sanjam da se stvari savršeno poslože. Ove godine nisu, ali sam dobro. Iduće godine vratit ćemo se snažniji,” istaknuo je za kraj.

Norris je trećim mjestom povećao razliku u odnosu na trećeplasiranog Charlesa Leclerca u prvenstvu vozača, ali je izgubio tri boda u odnosu na vodećeg Maxa Verstappena koji ima čak 81 bod prednosti.

Objava Norris: Mrzim što imam opravdanja jer nisam obavio dovoljno dobar posao pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić