Lando Norris nazvao je vožnju Maxa Verstappena u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Austrije nepromišljenom i očajnom, nakon sudara koji im je obojici oduzeo šansu za pobjedu.

Norris i Verstappen su se sudarili u završnim fazama utrke na Red Bull Ringu nakon što je Verstappen, koji je dugo vodio, izgubio gotovo svu svoju prednost zbog sporog zaustavljanja u boksu.

Norris je na kratko izletio sa staze u zavoju 3 u napadu kroz unutarnju putanju, na oštrom desnom zavoju uzbrdo, gdje je osjetio da je Verstappenovo pomicanje udesno u zoni kočenja pridonijelo njegovom blokiranju kotača i izlijetanju sa staze.

Verstappenovo pomicanje ulijevo nakon nekoliko krugova na istom mjestu, uzrokovalo je njihov sudar kada je Norris pokušao preteći s vanjske strane.

Maxu se probušila lijeva stražnja guma i pao je na peto mjesto. Suci su okrivili njega za izazivanje sudara i dali mu kaznu od samo 10 sekundi unatoč nesportskom ponašanju odmah nakon sudara, dok je Norris morao odustati u boksu zbog oštećenja koja su nastala od probušene desne stražnje gume.

“Postoje pravila što smiješ, a što ne smiješ raditi. On je radio stvari koje se ne smiju raditi i nije bio kažnjen. Očekujem tešku borbu protiv Maxa. Znam što očekivati. Očekujem agresiju i guranje granica i takve stvari.”

“Sva tri puta je radio stvari koje lako mogu uzrokovati incident. Na neki način je bio malo nepromišljen – izgledao je malo očajno s njegove strane.”

“Ne treba biti, ima puno pobjeda. Ali, bio je malo očajan da učini sve što može da me ne propusti i znam da će biti agresivno.”

“Tako da na neki način nisam iznenađen, ali sam očekivao tešku, poštenu, respektabilnu borbu na rubu i ne osjećam da sam to dobio od njega.”

Lando Norris o incidentu

Kao osvrt na svoju vožnju protiv Verstappena – u nedjelju u Austriji i potencijalno u budućnosti – Norris je rekao:

“Mislim da ne trebam mijenjati ništa što radim. Bio sam na rubu staze, nisam znao što drugo učiniti.”

“Uvijek je bio takav. Jako poštujem Maxa i ono što može učiniti i što svaki put radi na stazi, ali ponekad mislim da ide možda malo predaleko.”

“I osjećam da je danas bio jedan od tih dana. To je jedan incident i u isto vrijeme, znam da se takve stvari događaju. Ali, razočaran sam. Uništio mi je utrku, uništio mi je bolid.”

“Nemamo baš puno prostora u borbi u kojoj se nalazimo, u smislu nadogradnji i budžetskih ograničenja i sličnih stvari. Cijeli bolid je uništen, a to su svi dijelovi koje trebamo za sljedeći tjedan.”

“Nije to samo posljedica onoga što se događa na stazi, već sve što moramo nositi u Silverstone i biti u nepovoljnom položaju. Samo sam očekivao malo više od njega.”

Objava Norris: Nepromišljeno i očajno pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic