Max Verstappen kaže da nije bio agresivan prema Landu Norrisu u njihovom sudaru u utrci za Veliku nagradu Austrije i da nije mijenjao smjer pod kočenjem tijekom njihove bitke.

Verstappen je dobio kaznu od 10 sekundi jer su suci smatrali da je on glavni krivac za sudar, što je otvorilo vrata Georgeu Russellu za pobjedu jer su oba vozača iz kontakta izašla s probušenim gumama, izbacivši tako Verstappena s eventualnog podija, a Norrisa kompletno iz utrke.

“Po meni to nije bilo pomicanje pod kočenjem jer svaki put kad sam se pomaknuo, više nisam kočio. Naravno, izvana to uvijek izgleda tako, ali mislim da prilično dobro znam što treba učiniti u ovakvim scenarijima.”

“Također, tu su i stvarno zakašnjeli divebomb potezi od Norrisa. To je agresivno namještanje na unutarnju putanju i samo ostaje nada da će onaj drugi vozač odustati od zatvaranja.”

“Nije bilo baš kako se uvijek utrkuje, ali mislim da je ovdje samo zavoj koji tome toliko pridonosi. Bio sam i ja u takvim pozicijama za napad, a to je samo oblik zavoja. Potez koji smo napravili je nešto što nisam očekivao.”

“Naravno, vidio sam ga kako dolazi, pa sam se malo branio iznutra. A onda smo si pri kočenju dodirnuli stražnje gume i probušili ih, što je naravno nešto što ne želite da se dogodi.”

Max je itekako upoznat s potencijalom trećeg zavoja na Red Bull Ringu s nešto lakšim ‘zaronom’ na unutarnju putanju Charlesu Leclercu 2019. godine u borbi za pobjedu. Laganim kontaktom još je vozača Ferrarija izbacio malo van staze i nastavio bez kazne.

Poznato je da se Verstappen i Norris dobro slažu i izvan staze, a velik fokus sada je na tome kako njihov odnos napreduje nakon njihovog prvog većeg okršaja na stazi:

“Razgovarat ćemo o tome, ali ne sada. Nije pravo vrijeme. Ali znate, mi smo vozači utrka. Lando i ja imamo i malu razliku u godinama – zato se nikada nismo stvarno utrkivali jedan protiv drugog u nižim kategorijama u usporedbi s nekim drugim vozačima ovdje.”

Max Verstappen

Objava Verstappen: Nisam bio agresivan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic