Prelazak Lewisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferrari na kraju ove godine za sobom bi mogao povući još niz promjena u vozačkim postavama F1 ekipa. Lando Norris sigurno bi mnogima bio na radaru, no on je već ranije potpisao novi ugovor s McLarenom i kaže kako ne žali zbog toga.

Krajem siječnja objavljeno je potpisivanje novog višegodišnjeg ugovora između McLarena i Landa Norrisa, a ubrzo nakon toga objavljena je senzacionalna vijest da će Lewis Hamilton 2025. voziti za Ferrari.

To znači da Mercedes traži novog vozača za iduću godinu i sasvim je sigurno da bi Norris bio vrlo visoko na listi potencijalnih kandidata, da se nije već vezao za McLaren tim novim ugovorom. Nije Mercedes jedini, spominjao se kroz prošlu sezonu i popriličan interes Red Bulla za britanskog vozača.

Upitan je li možda trebao pričekati s potpisom i pratiti razvoj situacije na vozačkoj tržnici, Lando odgovara:

“Ne. Mogao sam čekati. Imao sam izbor i znao sam koje bi se prilike potencijalno mogle otvoriti za mene. Znao sam koje sam prilike imao u određeno vrijeme prošle godine i što bi se moglo događati, odnosno što će se događati u idućih nekoliko godina, ali s moje strane nema žaljenja.”

“Imam povjerenja u svoj tim i vjerujem da ćemo u budućnosti moći postići ono što želimo. Vrlo sam sretan tu gdje jesam. Naravno da bih bio sretniji kad bismo odmah ispunili sve ciljeve koje želimo, ali glavna je stvar da uživam u vremenu koje provodim s dečkima iz ekipe jer to je uvijek važan dio mog života.”

“Želim uživati tamo gdje jesam. Mislim da je to važan dio u nastojanjima da se momčad poboljša. Mislim da su svi sposobni za dolazak do cilja, da postanemo top momčad u Formuli 1. Tako da, vrlo sam sretan.”

Norris će idućeg tjedna započeti svoju šestu sezonu u Formuli 1, a cijelo to vrijeme natječe se u McLarenovom odijelu. Prošla mu je sezona bila najuspješnija do sada jer je sedam puta stajao na pobjedničkom postolju. Čeka još na prvu pobjedu, a očito dovoljno čvrsto vjeruje da će mu McLaren omogućiti priliku da do nje i dođe.

Objava Norris: Znao sam da bi se prilike mogle pojaviti, ali ne žalim zbog potpisa ugovora pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak