Novi Ford Focus Active crossover predstavlja kombinaciju iskustva u vožnji novog Focusa i svestranosti jednog SUV-a.

Dostupan u dvije prostrane karoserijske izvedbe, kao peterovratni hatchback i karavan s robusnim vanjskim izgledom, Focus Active ima povišenu podnicu i prilagođenu konfiguraciju podvozja kako bi se zadržala vodeća dinamičnost vožnje u klasi, a istodobno pružila udobnija vožnja na neravnim terenima i viša vozačka pozicija za sigurniju vožnju gradskim cestama i autocestama.

Sposoban na makadamu. Zabavan u vožnji.

Standardno opremljen u peterovratnoj i karavanskoj izvedbi Fordovom SLA (short long arm) konfiguracijom nezavisnog stražnjeg ovjesa, Focus Active ima jedinstvene opruge, amortizere, stabilizatorske šipke te geometriju prednjeg i stražnjeg zgloba, uz 30 mm veće odstojanje od tla sprijeda i 34 mm straga u odnosu na standardni Focus.

Osim uobičajenih načina rada koji se mogu odabrati na standardnom Focusu – normal, sport i eco – Active model nudi Mod za sklisku podlogu (Slippery mode) te Mod za makadam (Trail mode).

 

Robustan, prostran i svestran

Novi Focus donosi više prostora u interijeru dok jedinstveni stilski detalji pružaju prepoznatljiv, svestran i robustan karakter novog Active crossovera iznutra i izvana. Tamna rešetka s jedinstvenim mrežnim uzorkom s tamnom pozadinom, zaštitne obloge koje se protežu cijelom karoserijom, od prednjeg branika preko prednjih i stražnjih lukova kotača pa do stražnjeg branika obilježavaju Focus Active crossover.

Komfor i praktičnost čine Focus Active svestranim automobilom za pojedince i obitelji koje žive aktivno. Pristupanje prtljažniku s rukama punim kamperske opreme olakšano je korištenjem Fordove tehnologije otvaranja prtljažnika bez pomoći ruku, koja omogućuje otvaranje prtljažnika jednostavnim pokretom noge ispod stražnjeg odbojnika.

Fordov SYNC 3 komunikacijski i zabavni sustav omogućuje vozačima kontrolu audio, navigacijskog i klimatizacijskog uređaja te omogućuje povezivost glasovnim naredbama s pametnim telefonima i 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir.

Nova tehnologija FordPass Connect uključuje i mobilni WiFi hotspot s mogućnošću povezivanja od 10 uređaja, a dostupno je i bežično punjenje pametnog telefona.

Jednostavna vožnja s naprednim motorima i tehnologijama

Novi Focus Active donosi sveobuhvatan raspon naprednih tehnologija sustava pomoći vozaču, koja su već poznata iz novog standardnog Focusa.

Kupci Focus Active modela mogu birati brojne napredne EcoBoost benzinske i Eco Blue dizelske motore koji pružaju optimiziranu snagu i profinjenost. Opremljeni su start-stop funkcijom, a dolaze uz 6-stupanjski ručni mjenjač ili novi 8-stupanjski automatski mjenjač. Sofisticirani automatski mjenjač s 8 stupnjeva automatski se prilagođava različitim stilovima vožnje kako bi se omogućila optimizirana promjena brzina.

Fordov višestruko nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor sa 125 KS donosi emisije CO2 od 107 g/km i prosječnu potrošnju goriva od 4,8 l/100 km. Fordov 1,5-litreni EcoBoost sa 150 KS donosi emisije CO2 od 121 g/km i prosječnu potrošnju od 5,3 l/100 km. Fordov 1,5-litreni dizelski motor sa 120 KS donosi 93 g/km CO2 i 3,5 l/100 km. Fordov 2,0-litreni EcoBlue ima ispust CO2 od 114 g/km i prosječnu potrošnju od 4,4 l/100 km.