Esteban Ocon nije proveo zimsku pauzu uživajući i odmarajući nakon iscrpljujuće F1 sezone u kojoj je osvojio 92 boda i završio osmi u poretku vozača. Francuz je na predstavljanju novog Alpinea otkrio da je bio vrlo bolestan nakon kraja sezone u Abu Dhabiju.

Naime, Francuz je ‘pokupio’ virus koji je najviše zahvatio njegova pluća. Šest se tjedana mučio s treninzima, a nakon toga je intenzivno radio kako bi bio spreman za početak sezone.

“Nisam se mogao vratiti u formu šest tjedana. Međutim, treneri su obavili sjajan posao sa mnom kako bih se vratio na odgovarajuću fizičku razinu.”

“Mogao sam raditi neke stvari, ali nisam mogao više od hodanja. Bilo je toliko loše. Bili smo prilično zabrinuti, ali učinili smo sve kako bih se oporavio u najkraćem roku.”

Esteban Ocon

Dugo nije vidio pomak…

“Kad sam ozdravio normalno sam trenirao i napredak je bio ogroman, ali dugo sam stagnirao i tada smo se zabrinuli. Bilo je to strašno iskustvo koje neko vrijeme nije prolazilo.”

“Ljudsko je tijelo veoma čudno. Nije mašina, tako da ga ne možemo popraviti brzo kao što bi popravili bolid, što je ponekad bolno, ali tako je kako je.2

Esteban Ocon

Ocon će u 2023. dijeliti garažu s Pierreom Gaslyjem, koji se pridružio Alpineu umjesto Fernanda Alonsa. Predsezonsko testiranje u Bahreinu počinje 23. veljače.

Objava Ocon otkrio da je bio teško bolestan: Bili smo prilično zabrinuti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić