Haas je članu Ferrarijeve vozačke akademije ponudio višegodišnji ugovor…

Nastavlja se slagati roster Formule 1 za 2025. godinu. Sve je manje slobodnih mjesta, a od danas je službeno potvrđeno da će za momčad Haas od iduće godine voziti 19-godišnji Oliver Bearman.

Mladi Britanac, rođen 8. svibnja 2005. u Chelmsfordu, debitirao je u Formuli 1 na Velikoj nagradi Saudijske Arabije u svojstvu zamjene za Carlosa Sainza, kad je vozač Ferrarija završio na operaciji slijepog crijeva. Bearman je odradio jako dobar posao te osvojio sedmo mjesto i svoje prve bodove u Svjetskom prvenstvu.

Također, u svojstvu rezervnog vozača već je nastupio na dva slobodna treninga u ovoj sezoni, vozeći bolid svoje buduće momčadi Haas. Treći takav nastup imat će baš ovoga vikenda na Silverstoneu. Sa svime što je pokazao, Ollie je očito uvjerio vodstvo američke momčadi da je on pravi izbor za iduću sezonu.

“Uzbudljiva je stvar imati mogućnost dati mladom vozaču, talentiranom kao što je Oliver Bearman, njegov prvi stalni angažman u Formuli 1. On se razvio u izuzetno zrelog vozača pod vodstvom Ferrarijeve vozačke akademije i svijet je to mogao vidjeti kad je u zadnji trenutak pozvan kako bi se natjecao na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.”

“Oliver je dokazao da je više nego spreman za taj zadatak, a mi smo se i sami u to mogli uvjeriti dok je vozio Haasove bolide na slobodnim treninzima. Veselimo se njegovom daljnjem zavoju i korištenju njegovog talenta – u bolidu i izvan njega”, rekao je šef momčadi Ayao Komatsu.

Bearman se u ovoj sezoni natječe u Formuli 2 za momčad PREMA, a prošlog je vikenda u Austriji upisao svoju prvu ovosezonsku pobjedu u tom natjecanju, inače četvrtu ukupno u F2 karijeri.

“Teško je pretočiti u riječi koliko mi ovo znači. To što mogu naglas reći da ću biti vozač Formule 1 za Haas F1 Team čini me izuzetno ponosnim. Biti jedan od rijetkih ljudi koji mogu raditi ono o čemu su sanjali još dok su bili djeca, to je nešto istinski nevjerojatno. Geneu, Ayau i svima u Haasu, hvala što vjerujete u mene i što ste mi povjerili predstavljanje vašeg tima”, rekao je Bearman.

Objava Ollie Bearman postaje F1 vozač u momčadi Haas od 2025. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak