Razočaravajuća subota za Sergija Pereza. Zapravo, kroz cijeli vikend se za meksičkog vozača sve odvija naopako, a vrhunac je bilo izlijetanje već u prvoj rundi kvalifikacija, zbog kojeg će u nedjeljnoj utrci startati zadnji.

U petak na slobodnim treninzima Perez nikako nije uspijevao spojiti pravi krug, a najčešće mu je probleme stvarao promet. Na trećem treningu u subotu imao je nekoliko izleta van staze, nakon kojih se ipak uspijevao vraćati i nastaviti s vožnjom. Međutim, na kvalifikacijama ga je zadesio najgori mogući scenarij.

Kad je krenuo u svoj prvi mjereni krug, na kočenju za zavoj broj 3 nije uspio iskontrolirati bolid i produžio je ravno u šljunčanu klopku. Pokušao se izvući, ali budući da je šljunak bio mokar, a uz samu ogradu bilo je i puno blata, ostao je zaglavljen i njegovim kvalifikacijama došao je kraj.

“Teško je ovo probaviti. Završiti kvalifikacije u drugoj zoni kočenja je stvarno razočaravajuće, no sad više ne mogu ništa napraviti u tom pogledu. Moram gledati prema naprijed. Nadam se da ćemo moći otkloniti tehnički problem za sutrašnju utrku jer će u suprotnom biti jako teško utrkivati se s ovakvim bolidom”, izjavio je Checo nakon kvalifikacija.

Meksikanac nije detaljno objasnio o kakvom se problemu radi, ali je potvrdio da su radili na tome između trećeg treninga i kvalifikacija. Problem je trebao biti stvar prošlosti, no nije bilo tako.

“Problem se pojavio jutros i mislili smo da smo ga riješili. Jutros sam stvarno bio posvuda. Više sam vozio po travi nego po stazi. Smatrali smo problem riješenim i bio sam siguran u to, ali to ipak nije bio slučaj. Čim sam taknuo kočnicu na kočenju za zavoj broj 3”, objasnio je Meksikanac.

“Imamo određeno razumijevanje problema i uvjereni smo kao momčad da ćemo moći to riješiti jer je veoma važno da to napravimo.”

Na Veliku nagradu Australije Perez je došao sa samo jednim bodom manje od momčadskog kolege Verstappena. U nedjelju ga čeka težak posao jer startat će sa začelja, a na stazi Albert Park se puno teže probijati nego primjerice u Džedi.

“Bit će teško, sigurno će biti teško. Nastojat ću smanjiti štetu koliko to bude moguće i osvojiti što više bodova”, rekao je utučeni Perez.

Verstappen će startati s pole positiona i glavni je favorit za svoju prvu pobjedu u Melbourneu.

Objava Perez: Mislili smo da je problem riješen, a ovo je teško probaviti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak