Sergio Perez priznao je grešku i zahvalio se mehaničarima nakon što je završio slobodni trening nakon samo nekoliko minuta od početka u zaštitnoj ogradi.

Meksikanac je izgubio kontrolu na početku drugog sektora, a njegov Red Bull otklizao je u metalnu barijeru pored staze. Ipak, njegovi su mehaničari na vrijeme popravili bolid i Perez je bio na stazi na drugom slobodnom treningu.

“To je bila moja pogreška. Dečki su napravili odličan posao u slaganju bolida kako bi se vratio na stazu za drugi slobodan trening. Barem smo dobili neke vrijedne podatke,” izjavio je razočarani Perez.

U Mađarskoj je na snagu stupilo novo, eksperimentalno pravilo. Naime, u novom pokušaju Formule 1 za poboljšanje čuvanja okoliša, Pirelli je svakom vozaču smanjio dostupnu količinu setova guma. Tako je svaki vozač, umjesto uobičajenih 13 setova, dobio 11 setova guma za Budimpeštu.

U Q1 se moraju koristiti hard gume, u Q2 medium gume, a soft gume u Q3. Tako nalažu pravila, a Perez je komentirao kako novo pravilo utječe na vozače.

“Vrlo je bitno da pronađemo pravi balans bolida s obzirom na raspored guma ovog vikenda. Važno je da smo balansirani na svim komponentama jer ćemo koristiti svaku smjesu gume u kvalifikacijama,” komentirao je Meksikanac.

Red Bull je na Hungaroring došao s novim nadogradnjama na bočnim usisnicima, ali Perez još ne zna jesu li dobili na brzini.

“Još uvijek je rano to komentirati,” rekao je Perez, pa dodao…

“Malo smo vremena proveli na stazi, ali ono što je sigurno je da grid izgleda jako, jako tijesno.

Objava Perez se zahvalio mehaničarima nakon sudara: Napravili su odličan posao pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić