Prvog dana Velike nagrade Mađarske najbrži vozač na stazi Hungaroring bio je Charles Leclerc, zahvaljujući krugu odvezenom za 1:17,686 koji je bio dovoljan za prvo mjesto drugog slobodnog treninga. Donijelo je to optimizam monegaškom vozaču.

Na otvaranju trkaćeg vikenda nije se puno vozilo jer je tijekom prvog slobodnog treninga padala kiša. Zbog toga je drugi trening imao dodatnu važnost za vozače i timove. Rezultati su bili prilično neobični pa je upitno koliko su doista relevantni za nastavak trkaćeg vikenda.

Najbrži krug odvozio je Charles Leclerc u Ferrariju, a na drugom i trećem mjestu bili su Lando Norris u McLarenu i Pierre Gasly u Alpineu. Vozači su različito pristupali tom treningu i imali drukčije planove vožnje, a pritom su vodili računa i o korištenju svojih setova guma, budući da se ovog vikenda testira ona nova verzija pravila.

Leclerc je nakon treninga bio zadovoljan, iako je priznao da je teško bilo što prognozirati za nastavak vikenda u Budimpešti.

“Vrlo je teško nešto iščitati iz današnjih treninga. Mislim da je to nešto što smo i očekivali, budući da je ovo prvi vikend s ovakvim formatom preraspodjele guma pa svatko isprobava nešto drugo. To je i dobro jer mislim da ćemo ići u kvalifikacije ne znajući zapravo kako stojimo, a siguran sam da je to uzbudljivo za sve.”

“Osjećaj je bio prilično dobar i to je pozitivno. Mislim da se trebamo fokusirati na sebe. Znamo gdje trebamo poboljšati bolid jer bilo je nekih zavoja u kojima nisam vozio s punim samopouzdanjem. Jasno nam je na čemu trebamo raditi, a onda ćemo vidjeti. Siguran sam da ovdje možemo napraviti odličan rezultat”, rekao je Ferrarijev vozač.

Njegov momčadski kolega Carlos Sainz nije imao tako dobar petak. Na prvom treningu se izvrtio na stazi u kišnim uvjetima, a na drugom je zauzeo desetu poziciju.

“Razlike će biti male. Već smo na prošlih nekoliko utrka vidjeli da su svi jako blizu u pogledu razvoja i performansi. Mislim da će biti težak vikend svima, samo u pogledu sastavljanja dobrih krugova na zeznutoj stazi kao što je ova. U utrci će svi voziti sličnim tempom.”

“Mislim da prva dva startna reda trebaju biti cilj naše momčadi, ali u isto vrijeme s McLarenom, Astonom i Mercedesom, jasno i Red Bullom koji inače okupira prvi red, bit će teško taj cilj ispuniti. Trebali bismo biti sposobni za to ako sve uspijemo odraditi kako treba”, poručio je Carlos.

Subotnji slobodni trening počinje u 12:30, a kvalifikacije startaju u 16 sati.

Objava Leclerc: Siguran sam da možemo do odličnog rezultata pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak