Iz Alpinea stiže obavijest kako Laurent Rossi više neće biti prvi operativac kompanije i F1 momčadi. Njegovo mjesto preuzima Philippe Krief.

Laurent Rossi imenovan je glavnim izvršnim direktorom Alpinea početkom 2021. godine, a ta se funkcija odnosila i na automobilističku kompaniju i na Alpineovu F1 momčadi. Dvije i pol godine kasnije, Laurent odlazi s tog radnog mjesta uz objašnjenje da će se “fokusirati na posebne projekte koji su povezani s transformacijom grupacije”.

“Želio bih zahvaliti Laurentu za njegovu nepokolebljivu predanost tijekom zadnje dvije godine na čelu Alpinea. Laurent je postavio jasnu i ambicioznu strategiju za brand. Doveo je Alpine u najbolju moguću poziciju za ostvarivanje dugoročnih ciljeva”, izjavio je CEO Renaultove grupacije Luca de Meo.

Rossijev posao preuzima Philippe Krief, dosadašnji potpredsjednik inženjeringa i kvalitete proizvoda u Alpineu. Prije dolaska u Alpine u veljači ove godine, Krief je radio u Maseratiju, Ferrariju i Alfa Romeu. Nastavlja se tako niz promjena u francuskoj momčadi. Prošlog je tjedna Bruno Famin imenovan potpredsjednikom Alpine Motorsporta, tako da šef F1 momčadi Otmar Szafnauer odgovara upravo njemu.

“Alpine je sada spreman ući u novu fazu razvoja i postati brand budućnosti. Philippe donosi veliko iskustvo u industriji, odlično tehničko znanje te karakteristike vođe koje su ključ uspjeha u našem projektu, koji uključuje i predstavljanje novih vozila branda počevši od iduće godine. Imam puno povjerenje u Philippea i njegov tim, oni će povesti Alpine do novih visina”, kaže De Meo.

Objava Philippe Krief novi CEO Alpinea pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak