Najbolji hrvatski predstavnik na WRC-u najavljuje: “U utrku ulazimo opušteni, spremni i uz dobar tempo – idemo do cilja!”

Brzina, oštri zavoji, miris spržene gume, uzbudljive utrke i prirodne ljepote Hrvatske u jednom! Sve to u tjednu od 21. do 24. travnja zaokupit će ljubitelje automobilizma jer svjetski poznato rally natjecanje World Rally Championship (WRC) dolazi u Hrvatsku.

Uoči otvaranja naš najbolji predstavnik, rally prvak Hrvatske Viliam Prodan najavio je nastup sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

“U utrku ulazimo opušteni, idemo uzeti jedan dobar tempo, onaj koji možemo i znamo i za koji smo se pripremali, i onda možemo očekivati i dobre rezultate. Rally je sport posade, čovjeka, tehnike i ekipe. Prošle godine smo učinili pogrešku i ambiciozno najavljivali velike rezultate, a na kraju nas je izdala tehnika.”

Posada Prodan/Raštegorac, Renault Clio Rally4

Nakon prošlogodišnjeg ranijeg završavanja utrke zbog tehničkih kvarova i izlijetanja, Prodan kaže da je za ovu godinu sve spremno.

“Već dva mjeseca smo u fizičkim i psihičkim pripremama, od vježbi za koncentraciju na brzince, upoznavanja staze virtualno, putem video snimke, do testiranja te vožnje automobilom. Tako da na start idemo spremni. Ove godine je konkurencija vrlo jaka u našoj kategoriji. Na startnoj listi su vozači iz cijelog svijeta, kao i naši Hrvati.

U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze. Na vrijeme, kaže Prodan, ne mogu utjecati.

“Po prognozi vremena vidimo da se može očekivati promjenjivo vrijeme. Prognoza varira između kišovita i sunčana, i to kod nas u sportu može biti presudno, može utjecati na rezultat i daljnji tijek natjecanja.

Viliam Prodan, AK Opatija Motorsport

Priznaje, međutim, da priželjkuje dobar rezultat.

“Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni, i ako nas sve posluži, mislim da rezultat ne bi trebao izostati”, zaključuje Viliam.

Objava Prodan uoči WRC-a: U utrku ulazimo opušteni i spremni pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr