Legendarni Finac dogovorio je novi nastup u trkaćoj seriji NASCAR Cup Series, a taj će nastup imati 26. ožujka na Circuit of the Americas.

Tijekom svoje karijere u Formuli 1, koja se s prekidom odvijala od 2001. do 2021., Kimi Räikkönen ostvario je 21 pobjedu, a posljednju od njih upisao je na Velikoj nagradi SAD-a 2018. na Circuit of the Americas. Upravo na toj stazi, kasnije ovog mjeseca, legendarni će Finac ponovno nastupiti na jednoj utrci.

Nakon što je prošle godine za Trackhouse Racing Team nastupio na NASCAR Cup Series utrci na stazi Watkins Glen, Kimi će 26. ožujka voziti u Austinu u Texasu s automobilom Chevrolet Camaro ZL1.

“Fantastično mi je bilo u NASCAR-u. Trebalo je puno toga naučiti u vrlo kratkom vremenskom periodu, ali svi su mi puno pomogli. To je natjecanje bilo veliki izazov”, rekao je Räikkönen. “Ovaj ću put voziti na stazi koja mi je poznata, tako da neću imati tako puno toga za učiti. Želim se zabaviti, ali i odraditi to najbolje što mogu.”

Na stazi Watkins Glen Kimi se kvalificirao na 27. mjesto, a u utrci mu je išlo dobro i držao se jedan duži period među prvih deset, dok se nije našao u jednom incidentu u završnoj fazi utrke pa bio prisiljen odustati.

“Kad smo objavili Kimijev nastup prošle godine, rekao sam da je on globalna superzvijezda kakvu smo imali u planu kad smo stvorili PROJECT91. Mislim da ste vidjeli kako su ga prihvatili fanovi diljem svijeta, a Kimi je svojom vožnjom opravdao taj koncept. Kimija prati ogroman broj fanova i to je odlično za NASCAR, za Trackhouse, plus mislim da Kimi uživa u utrkivanju s nama”, poručio je osnivač i vlasnik momčadi Trackhouse Justin Marks.

Objava Räikkönen opet u trkaćem automobilu, na mjestu svoje zadnje F1 pobjede pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak